Klik og se annoncen

Af John Hansen

Frustrationer og utålmodighed i sommervarmen resulterede i går i, at hundredevis af bilister og cyklister tirsdag ved 17-19-tiden krydsede Høng-Tølløse-jernbanen, selvom der var rødt lys og klokkerne bimlede.

De uheldige trafikepisoder udspandt sig på den trafikerede Slagelse-Stillinge-landevej (Valbygaardsvej) mellem Pilagergård og Rødstensgården.

Vi er blot en lille kilometer ude af Slagelse by - og det var altså lige i myldretiden.

Alle skulle hurtigt ud af byen og ud imod strandområdet på det tidspunkt...

Helvedes laaaang tid...

Og så blev man stoppet af en ivrigt blinkende og bimlende jernbaneoverskæring, hvor de første biler i køen lidt før kl. 17 - pligtskyldigt naturligvis - ventede på toget.

De ventede i to minutter. De ventede i fem - og også i ti minutter og såmænd en halv time, men intet skete...

Presset på den lange kø - i øvrigt i begge retninger - blev bare større og større, og så var det, at nogle af de første biler i køen fra Slagelse tog chancen og zik-zakkede sig gennem bommene og over selve jernbaneoverskæringen.

De kunne fortsat intet tog se, men de røde stopsignaler var fortsat og ustoppeligt i fuld drift.

Organiseret rød overkørsel...

Flere og flere biler og også cyklister gav sig efterhånden ud på den lidt farefulde færd tværs over skinnerne.

Og så udviklede det sig efterhånden til en mere organiseret form for overkørsel, kan man sige, idet et par tilfældige, friske unge fyre tog initiativet til at stille sig ud på hver side af bommene og derfra - som et par 'civile betjente' - gav sig til at dirigere trafikken over.

Skiftevis fra hver side.

Hurtigt var de første 100-200 biler sluppet over - og det fortsatte i mindst en halvanden times tid.

Politiet var andre steder

- Hva' med Politiet blev det råbt, da VDonline og Uge Nyt var ankommet til stedet.

- Dem har vi sgu' ringet til for 20 minutter siden. De har nok ikke tid, men er nok i Nordbyen og ved Motalavej for at holde ro og orden, lød svaret.

Som bekendt bød samme hede tirsdag eftermiddag igen på en demonstration og stor balladefare i Slagelse og Korsør, hvorfor mindst 100 politibetjente var dirigeret til de pågældende, uroplagede bydele.

Militær blev holdende!

Biltrafikken over jernbanesporet ved Valbygaardsvej fortsatte ivrigt, men der var skam også biler, der enten vendte om på stedet eller prøvede at slalomme sig ned på Omfartsvejen ved siden af.

Forrest i køen, lige foran bommen, holdt retmæssigt en bil fra Forsvaret. Og den blev holdende.

De militære ansatte tog ingen chancer og lyttede vel sagtens til generalernes usagte ord om, at man altså skal vente på bomme, ringklokke og rødt lys - også måske til evig tid?

Folkene i denne bil kunne, ligesom Deres udsendte medarbejder, kun se til, hvordan bilisterne ellers tog sagen i egen hånd.

Og så kom toget sgu'

Pludselig klokken knap halv seks dukkede toget fra Høng-siden i nord op - med kraftigt lys på.

Togføreren satte farten helt ned. Og stoppede endda fuldstændig op lige før asfalten på Valbygaardsvej.

Man kiggede sig for. Også de unge mænd var opmærksomme og holdt pause med bilafviklingen - og derpå satte togføreren en kæmpelyd, enorm larm, på sit tog, som passerede vejen i nærmest rollatortempo.

Køerne fortsatte...

Lige efter holdt togføreren stille på skinnerne, mens han begav sig ud til en lille snak med de forreste bilister.

Bilkøer blev dog fortsat bygget op fra begge sider, og den ulovlige overkørsel fortsatte på ubestemt tid... Fortsættelse følger.

P.S.: Siden har Politiet fortalt, at der først - efter et teknikerbesøg - blev tale om normal, fri passage kl. 18.45. Ellers efter små to timers teknik- og trafikbøvl.