Klik og se annoncen

Af John Hansen

KOMMUNEN: Kom maj du søde milde...

I hvert fald har de første dage i maj vist sig fra den ret smukke og solrige side. Så langt, så godt.

Værre har det været med corona, med mamglende 1. maj-festligholdelse, med nødlidende forhold for mange børn og ældre o.s.v.

75-året for Befrielsen

Også 75-års fejringen af Befrielsen fra nazisterne led slemt under coronaens hærgen.

Dog var der dog lyspunkter på 4. maj-aftenen og den officielle 5. maj-flagdag dagen efter, altså tirsdag.

Kirkeklokkerne lød smukt fra eksempelvis den store Sct. Mikkels Kirke mandag aften 4. maj (10 grader og flot solskinsvejr), og ved frihedsmonumentet nær kirken og Rosengade blev der lagt kranse fra både kasernen, Forsvarsbrødrene, Hjemmeværnet og Vestsjællands Garderforening.

Masser af lys i vinduerne

Og så var der denne aften flere steder hejst Dannebrog, bl.a. på Sorøvej - og ikke mindst så vi masser af levende lys i vinduerne mellem kl. 21 og 22.

Uge Nyt behøvede blot at køre et kvarters tid for at opleve langt over 200 (!) huse og lejligheder med smukke lys i vinduerne. Imponerende!

Gader som Østre allé, Østerbro, Torvegade, Bjergbygade, Korsørvej, Sct. Jørgensgade og Holmstrupvej i Slagelse Vestby var blandt de gader, der førte an.

RS-konkurrence til Falck

Fra 2024 vil Regionen for en dels vedkommende selv køre med ambulancer.

Det har Regionrådet besluttet - med 40 stemmer ud af 41. Det giver ifølge Heino Knudsen større sikkerhed

Kun Liberal Alliance stemte imod. Og LA's mand i Regionsrådet er som bekendt nu 70-årige Egon Bo fra Slagelse.

Børnesport i problemer

DR kunne tirsdag morgen melde ud, at flere projekter med integration og børneidræt er i fare - på grund af coronaen og manglende myndighedsfokus.

Det gælder bl.a. de såkaldte Get2sport aktiviteter, også i Slagelse Kommune.

Hvis man eksempelvis betaler kontingenter til en forening og aktivitet, men ikke må dyrke den (grundet corona-forbud), så ryger mange børn og unge måske igen af i svinget.

Eksempelvis fortalte man i P4 Sjælland, at de bokseaktiviteter som tyve helt unge piger i Korsørs Motalavejkvarter møjsommeligt var kommet igang med, nu var i risiko for at falde fra hinanden.

Uge Nyt har tidligere fortalt om projektet, der har Korsør Amatør Bokse Klub og nogle engagerede ledere og trænere som omdrejningspunkt, og nu er man bange for at pigerne nærmest er droppet ud.

Mange foreninger i plus

Tendensen omkring foreningerne kan man i øvrigt frygte. Der skal jo action og aktiviteter til!

Vi berettede jo forleden via Jørn C. Nielsen og Slagelse Idræts Råd (med ca. 140 foreninger i hele storkommunen), hvordan man med glæde kunne fejre øget medlemsfremgang og høj deltagelse.

Ikke mindst blandt børn og unge i Slagelse, Korsør, Skælskør, Sørbymagle, Vemmelev, Tårnborg, Stillinge og alle landdistrikterne...

Øernes hjemmepleje

Og så står det klart, at der fremover vil komme flere midler til hjemmeplejen på Agersø og Omø ved Skælskør.

På rådhuset mener man, at der er brug for et reelt og tiltrængt løft til hjemmeplejen på de to smukke øer - og man får bl.a. et reelt lokale og hjemsted på hver af øerne.