Klik og se annoncen

Af Solveig Hansen

Skælskør: Profil Optik og Skælskør Boligselskab har i år indledt et usædvanligt samarbejde, der har omdrejningspunkt i et næstekærligt 'ønsketræ'.

Ønsketræet, som er et almindeligt juletræ, står allerede flot julepyntet i vinduet i Profil Optik i Algade, men inden længe er det meningen, at der på træets grene også skal hænge gaveønsker fra byens borgere - unge som gamle - der på grund af særlige omstændigheder i livet har brug for et lyspunkt i form af en ekstra julegave gavmildt doneret af andre af byens borgere.

Ekstra juleglæde

- Det er Maria Jørgensens (optiker i Profil Optik, red.) idé, og det vil være fantastisk, hvis vi på denne måde kan være med til at bidrage til lidt ekstra juleglæde i en jul, der i år bliver helt anderledes og for mange også ekstra hård at komme igennem, siger Anja Nielsen.

Hun er boligsocial rådgiver i Skælskør Boligselskab, og hun understreger, at det ikke kun er beboere i selskabets rundt regnet 1.100 boliger, der kan få hængt deres respektive ønsker på ønsketræet.

- Det kan alle, og vi stoler på, at ønsketræet kan bero på gensidig tillid, så de, der ønsker, er dem, der har mest brug for et lyspunkt i en ellers svær tid, siger Anja Nielsen, der lover anonymitet, så ingen reelt ved, hvem der har ønsket, og hvem der har givet.

I takt med at ønskerne tikker ind på mail eller telefon hos Anja Nielsen, bliver de af Maria Jørgensen hængt på ønsketræet i Profil Optik, og her kan alle kigge ind for at finde ét eller måske flere ønsker at opfylde. Planen er at opfylde op til i alt 40 gaveønsker i år.

Ægte julesind

- Vi forestiller os, at det skal være gaver til en værdi af 200-300 kroner, og vi håber, at der er mange, der vil være med til at sprede lidt ekstra juleglæde, siger Maria Jørgensen, som har ladet sig inspirere af ønsketræer i andre byer som en god måde at være med til at gøre en forskel for andre.

Gaver skal ifølge Maria Jørgensen være købt og afleveret i Profil Optik senest fredag den 18. december, så Anja Nielsen og Maria Jørgensen har et par dage til at få parret de mange ønsker mellem glade modtagere og givere.

- Modtagere og givere kommer ikke til at vide, hvem hinanden er, så det handler alene om at udvise næstekærlighed, siger Anja Nielsen, der får lidt praktisk hjælp til opgaven af et par unge kvinder fra boligselskabets ungeråd.

Gaveønsker til ønsketræet skal sendes til Anja Nielsen på mail anja@dab.dk eller via telefon 20 98 32 50.