Klik og se annoncen

Af John Hansen

KOMMUNEN. I det gamle Korsør byråd forhandlede man, ifølge tidl. S-borgmester Flemming Erichsen, altid tingene på plads INDEN selve byrådsmødet. Altså i lukket forum med forhandlinger i fortrolighed. 'Brede løsninger er bedst, ikke 16-15-afgørelser,' fastslår den garvede lokalpolitiker

KORSØR: Den tidligere Korsørborgmester og indtil for ikke længe siden også gruppeformand for Socialdemokraterne i det nuværende Slagelse byråd, Flemming Erichsen, er en af dem, der er mest ked af, at man ikke rigtigt kan finde ud af at samarbejde bredt i byrådet.

'Det var vi faktisk gode til i det gamle Korsør byråd, husker jeg. Men det kræver noget af hver enkelt, ligesom det også kræver en god arbejdsform,' påpeger Flemming Erichsen.

Vi havde aftalt det!

I det gamle Korsør før 2007 var det, ifølge Erichsen, normalt og rigtigt vigtigt at man ikke skulle tage alle slagene oppe i selve byrådssalen.

'Joh, vi havde for det meste forhandlet af og aftalt tingene, inden vi gik i byrådssalen.

Da havde vi - fortroligt og for lukkede døre - gennemført de forhandlinger, der var påkrævet.

Og så var det mere ligetil at lede et byrådsmøde, der kunne føre til konstruktive løsninger og handling,' fortæller den erfarne korsoranske socialdemokrat.

Indstilling og vilje

På et tidspunkt var både Erichsen selv og forgængeren Povl Mortensen ellers og nærmest at regne som lidt 'bykonge' af Korsør.

Men efterhånden sad S ikke på lige så klart et flertal, og flere grupperinger kom til. Som da Halsskovfolkene for eksempel brød ud bl.a. på grund af fodboldbanerne - og en vis rivalisering mellem KB og boldklubben i Halsskov.

'Men man skal forstå, at der skal flere til et samarbejde. Og de andre parter eller partier skal også have del i tingene.

Man skal være sammen om et samarbejde, det siger næsten sig selv. Og alle skal være indstillet på det.'

At søge kompromisset...

Flemming Erichsen understreger også, at han om nogen 'aldrig har været tilhænger af snævre 16-15-løsninger i byrådet.'

Han mener, at politik - det muliges kunst - handler om kompromisser.

'At samarbejde betyder at finde kompromisser. Der skal være noget for og til alle parter.

Og de brede løsninger er altså de bedste. Jeg er bestemt ikke tilhænger af 16-15-afgørelser,' pointerer Erichsen.

Kolleger på tværs

Flemming Erichsen mener i øvrigt, som mange andre byrådsmedlemmer, at arbejdet - og samarbejdet - i udvalgene foregår noget mere konstruktivt og problemfrit end man kan opleve det i selve byrådssalen.

Flemming har haft en særlig interesse i teknik, erhvervsliv, havne, kommuneplaner og udvikling. Og blandt hans gode samarbejdspartnere på tværs af partierne tæller ikke mindst Villum Christensen, LA, og Ole Drost, Venstre.

Indtil sidste år var Erichsen også gruppeformand for Socialdemokraterne, men da blev han afløst af Sofie Janning.