Klik og se annoncen

Af John Hansen

FODBOLDFEBER. Slagelse stadion en mellemstation for mange, da Skov Olsen og Wind begge scorede her i 3-2-sejr over Belgien 2019: Norske Hareide lagde fundamentet for 2021-22, og drømmende Hjulmand får nu talenterne til at sprudle næsten a la VM-holdet fra Mexico 1986. Vi ser et kæmpepotentiale, og Skov Olsen måske som den nye Preben Elkjær?

DANMARK: Kan det virkelig passe, hvad vi ser i disse dage på europæiske fodboldbaner? Er det sandt - eller bare en slags kortere drøm?

De rød-hvide spiller jo helt eventyrlig fodbold igen.

A- og U-landsholdet vinder i løbet af en uges tid ud af seks kampe dem ALLE SEKS. Seks sejre med en total-målscore på 20-0!

Tænk tilbage på 1986

Efter de seneste onsdagskampe, 4-0-sejren nede i Østrig (A-holdets VM-kval) og for U-holdets vedkommende 3-0 over Rusland, ja så må vi virkelig drømme stort - og samtidig hente tidligere tiders minder frem.

Og her tænker jeg såmænd ikke engang tilbage på 1992, hvor Richardos hold klogt, dygtigt og heldigt høstede et ægte Europamesterskab på svensk grund.

Nej, jeg tænker faktisk mere på 1980'ernes sprudlende danske talenthold, der bl.a. ved VM i Mexico 1986 begejstrede alle danskere - og næsten en hel verden, inden det gik ned med et brag og røg ind i den uheldige 1-5 mod Butragueno og spanierne.

Hareide plus Hjulmand

Efter at norske Hareides solide defensive fundament for det nye Danmark omkring 2018-20 var lagt - med et hold, der stort set ikke kunne tabe - så har feinschmekeren og boldelskeren Kasper Hjulmand nu bygget et ekstra smukt lag ovenpå.

Med ungdom, begejstring og offensiv udvikling af et sandt vinderhold!

- Vi går da ud for at vinde, hver gang. Vinde både kampe og hjerter!

Nu har både U-landshold og A-landshold blomstret og vist potentiale som næsten aldrig set før.

Det er derfor, vi nu alvorligt talt tænker lidt tilbage på træner Piontek og hans 'unge drenge' fra 1982, 84 og 86. De kunne og de ville noget.

Skov Olsen som ny Elkjær?

De havde en Preben Elkjær, som vi nu har en Andreas Skov Olsen - uimponeret, uortodoks og fræk som en slagterhund.

De havde en Frank Arnesen, som vi nu har en Bruun Larsen, Wind eller Delaney. Og en Michael Laudrup, som vi nu ihvertfald næsten håber at have en Christian Eriksen med hjælpere...

Over det hele har vi et hold. Et samlet hold, hvor talentet og den indbyrdes atmosfære er i top. Det bør da kunne blive til en hel masse.

Måske allerede ved EM her i 2021 eller VM i slutningen af '22 i omstridte Qatar?

Vi er ikke verdensmestre, nej

Lad os glæde os gevaldigt over det her i nu'et.

For jo, jeg ved da godt, at man nemt kan være lidt for hurtigt ude med de helt store sammenligninger og den stærke optimisme.

Det var jo hverken Belgien eller Spanien, vi mødte den forgangne uge.

Men der bør vel være rimelig grobund for at drømme lidt stort og glæde sig ekstraordinært over det, vi netop har set. I tre VM-kvalifikationskampe og tre U-21-slutrundekampe ved EM.

Det kan blive nogle rigtig sjove fodboldår, vi står lige foran...

Nordmændene har måske verdens bedste og farligste angriber, men vi har et helt hold. Eller to...