Klik og se annoncen

Genåbning. Livet vender tilbage. Efter mange ugers hjemsendelse fik eleverne på Gerlev Idrætshøjskole endelig lov til at tage hul på deres højskoleophold mandag eftermiddag. Det skete som led i en yderligere genåbning af Danmark fra d. 15. marts

Gerlev: Efter mange måneders total stilhed er kontrasten stor til mylderet af unge mennesker, på Gerlev Idrætshøjskole mandag eftermiddag. En efter en ankommer de til deres hjem de næste måneder. De pendler frem og tilbage mellem biler og værelser med armene fyldt med alt fra rulleskøjter til guitarer. Gennem de sidste dage er der blevet pakket hundredevis af kufferter. Kufferter der nu forsigtigt triller ind på Gerlev Idrætshøjskole, hvor nøglerne til deres liv de kommende måneder hænger klar.

Panik! Højskolerne genåbner

For få dage siden fik mange tusind højskoleelever beskeden, de havde ventet på i mere end to måneder. Højskolerne blev en del af mandagens genåbning.

For Thomas Birch Christensen, der er ny elev på Gerlev Idrætshøjskole udløste det både en hel del glæde, men også en smule panik:

- Min første tanke var ren lykke. Derefter blev jeg lidt stresset, fordi jeg havde nogle ting, jeg skulle have på plads, og jeg havde ikke så lang tid til at få det på plads på. Men det vigtigste var, at der skulle ske noget igen.

Ud over Thomas Birch Christensen starter der 90 nye elever på Gerlev. Derudover er der 15 ele-ver, der har forlænget deres ophold fra i efteråret. En af dem er Emmaline Nielsen, der fortæller om den usikkerhed, der har været omkring genåbningen:

- Man turde næsten ikke tro på det. Hele weekenden var jeg faktisk også nervøs for, at der ville komme en eller anden ændring og at vi ville få af vide, at højskolerne ikke åbner alligevel.

Endelig starter hverdagen

Gennem de sidste måneder har mange højskoleelever været fanget i mellem livet derhjemme og drømmen om højskoleopholdet. Kun få dage inden, de skulle starte på højskole i januar, blev det meldt ud, at nedlukningen ville fortsætte ind i det nye år. Derfor havde flere både opsagt lejlighed og job.

- Personligt sagde jeg op på mit arbejde tilbage i december, fordi jeg tænkte, at jeg skulle afsted i januar. Så jeg har bare siddet og ventet, fortæller Thomas Birch Christensen.

Nu kan de mange unge endelig begynde deres højskoleliv og selvom det er en hverdag, hvor hånd-sprit, mundbind og retningslinjer vil fylde en del, bliver der plads til masser af nye venskaber, leg, idræt og højskoleoplevelser.

- Jeg glæder mig bare til at få en hverdag, hvor man kan være sammen med andre igen. Hvor man ikke skal tænke på, om det kan lade sig gøre og hvordan det kan lade sig gøre, siger Emmaline Nielsen.

De kommende uger

I de kommende uger skal eleverne på Gerlev Idrætshøjskole isolere sig på højskolen. Først til påske får de mulighed for igen at vende hjem. Samtidig bliver elever og medarbejdere testet for Covid-19 to gange om ugen. Dette er en tilføjelse til de retningslinjer, der også var gældende i efteråret herunder afstandskrav, opdeling i familiegrupper, ekstra rengøring og brug af mund-bind.

Med isolation, test og corona-retningslinjer som rammerne for højskoleopholdet kan eleverne være tætte med hinanden i mindre grupper, være aktive sammen og i det hele taget få en rigtig smag for hvad højskole er.

Forstander på Gerlev Idrætshøjskole, Tania Dethlefsen, glæder sig over, at eleverne, der har måttet vente længe i uvished, endelig kan komme i gang med deres højoleophold:

- Gennem de sidste måneder har vi sammen med eleverne forsøgt at give online kunstigt åndedræt til højskolefællesskabet. Derfor er det en stor glæde for os på Gerlev at møde motiverede elever og endelig komme i gang med at skabe fællesskab, højskoleånd og masser af skønne idrætsoplevelser.