Klik og se annoncen

Af John Hansen

Der er ingen tvivl eller rysten på hænderne, når borgmester John Dyrby Paulsen, Soc., på rådhuset i Slagelse fortæller om kommunens økonomi.

Det kan godt være, at man - traditionen tro, ifølge Dyrby - har stående på computerberegningerne, at dette års sidste måned, december 2020, udviser et muligt meget stort underskud. Man vil tilsyneladende bruge / miste masser af ekstra millioner her sidst på året.

'Men sådan går det aldrig. Det ved vi af erfaring, sådan går det aldrig. Der bliver altid holdt igen, og vi når aldrig - heller ikke i år - at bruge så mange penge, som der står noteret.

Ej heller når vi tænker på vore store anlægsmidler,' forklarer John Dyrby Paulsen.

Den sunde økonomi

'Økonomien er sund i Slagelse Kommune.'

Det fremhæver Dyrby gang på gang - både her over for Uge Nyt og eksempelvis også overfor sine egne medlemmer i seneste udgave af S-Posten her i efteråret.

Uanset at SF's økonomikyndige Jørgen Grüner, Venstrefolk med flere, ganske seriøst har pointeret, at Dyrby & Co. vist er på vej imod en mur med 200 km/t.

Dyrby afviser totalt

Dyrby argumenterer selv således: 'Nogle partier - Venstre og SF - omtaler økonomien i Slagelse Kommune i meget kritiske vendinger og påstår, at vi er ved at blive sat under administration.

Det har intet på sig, tværtimod.

Der er kun én årsag til, at en kommune kan blive sat under administration, nemlig at kommunekassen løber tør for penge - eller sagt på en anden måde, at likviditeten bliver for lav.

Lad os derfor tage en kig på udviklingen i Slagelse Kommunes likviditet, som den opgøres af kommunens økonomifolk,' noterer Dyrby og fortsætter:

Kun gået opad...

'Siden 1. januar 2018 er likviditeten kun gået en vej: opad!

Der er blevet flere penge i kassen, og seneste melding er, at likviditeten nu er på over 433 mio. kr. Det er den, fordi der er styr på økonomien!

Jeg har respekt for, at nogle partier kan være bekymret for fremtiden i denne meget usikre tid, men økonomien i Slagelse Kommune er der altså ingen grund til at være bekymret for; vi har styr på pengene!

Nej tak til Mørkemændene!

Og det behøver man ikke blot tage mit ord for; tiden vil jo vise, hvem der har ret. Om et år kan vi jo fx se, hvad vej vinden blæser; og 'mørkemændene' får ikke ret!

Jeg er slet ikke i tvivl om, at økonomien i Slagelse Kommune også om et år vil være bomstærk, og faktisk endnu stærkere end den er i dag.

Da Lis sluttede af...

Lad mig sætte udviklingen lidt i relief: Da Lis (Tribler) sluttede som borgmester, var der den 1. januar 2014 præcis 583 mio. kr. i kassen (opgjort som likviditet efter kassekreditreglen).

Men da Venstre havde haft borgmesterposten i 4 år var beløb svundet ind til blot 163 mio. kr. Venstre brugte altså i gennemsnit 9 mio. kr. om måneden i de 48 måneder (4 år), de havde borgmesterposten!

Siden Socialdemokratiet overtog borgmesterposten den 1. januar 2018 er likviditeten steget fra 163 mio. kr. til 433 mio. kr., svarende til 8 mio. kr. ekstra i kassen hver måned de seneste 34 måneder!

Lidt poppet sagt er forskellen mellem Venstres økonomiske slingrekurs i Slagelse Kommune og Socialdemokratiet faste økonomiske styring i gennemsnit 17 mio. kr. (fra minus 9 mio. kr. til plus 8 mio. kr.) om måneden - hver eneste måned - i Socialdemokratiets favør,' slutter John Dyrby sin egen gennemgang af økonomien i det moderne Slagelse.