Klik og se annoncen

Af John Hansen

SKÆLSKØRDEBAT. Efter et 'Synspunkt' med en beskrivelse af seneste byrådsmøde, begået af Steen Andresen fra Skælskør, finder borgmester John Dyrby Paulsen, Soc., det på sin plads at rette skribenten bl.a. vedr. nogle regnskabstal i forholdet mellem kommunen og Guldagergaard. Læs mere i Ugeavisen

KOMMUNEN: Her på VDonline og i Ugeavisen har det været beskrevet - og debatteret - hvordan det seneste virtuelle byrådsmøde på Slagelse rådhus foldede sig ud.

Ikke mindst i forhold, der vedrørte 'storkommunens sydlige regioner'. Altså Skælskørområdet.

Og blandt andet et 'Synspunkt' udtrykt af Steen Andresen fra Skælskør angående støttemidler til keramikcentret Guldagergaard og andre væsentlige ting i byen, har foranlediget en kommentar fra borgmester John Dyrby Paulsen, Soc.

Dyrby mener at opleve en 'Andresen på glatis' - og borgmesteren fremfører ordret dette:

Fakta på plads

'Min ellers gode ven i dommertårnet ved TSS' hjemmekampe, er desværre her i avisen kommet til at rode godt rundt i tallene vedr. Guldagergård.

Det er naturligvis tilgivet, men kalder alligevel på at fakta bliver sat på plads.

Guldagergård har ikke fået nej til ekstra 300 tkr. til arrangementer Claytopia, men et flertal i byrådet har spurgt, om ikke arrangementet ligge indenfor de midler - 1,4 mio. kr. i 2021 - som kommunen allerede har bevilget til Guldager.

Efter Guldager har ændret status til en erhvervsdrivende fond, må kommunen nemlig kun give støtte til konkrete aktiviteter, så faktisk gør vi bare det, loven siger vi skal.

Andersen har ret

Mht. støtte, så har udvalgsformand Jørgen Andersen faktisk ret i, at Guldagergård i 2020 fik 400 tkr. ekstra, idet byrådet i forbindelse med budget 2019-2021 bevilgede Guldagergård 400 tkr. ekstra hvert år i perioden oveni den million, der i forvejen er bevilget. Så Andresens beskyldning mod udvalgsformanden holder altså ikke vand!

Hertil kommer, at Guldagergård i 2020 fik hele 600 tkr. fra den lokale corona-hjælpepakke. Alt i alt vil Guldagergård i perioden 2019-2021 modtage 4,8 mio. kr. i samlet tilskud fra Slagelse Kommune!

Så at sige, at et flertal i byrådet ikke vil Guldagergård, er simpelthen forkert!

Venstre og Radikale Venstre

Og for lige, at sætte tingene i perspektiv: Venstre og Radikale Venstre, der betingelsesløst gerne vil give endnu flere ekstra penge til Guldagergård, udover de 4,8 mio. kr., er de samme partier, der har foreslået kæmpe besparelser i kommunens budgetter, herunder massive fyringer.

Det kommer jeg selvsagt ikke til at støtte, uanset hvor meget skribent Andresen så opfordrer mig til det her i avisens spalter!'

Læs mere i Ugeavisen - her er megen debat!