Klik og se annoncen

Af John Hansen

TRAFIK. Den gamle motorvejsstrækning fra Korsør til Vemmelev ser endelig ud til helt konkret at stå på to-do-listen. Motorvejen fra Halsskovhavn-tiden 1957 har jo altid manglet nødspor og sikre afkørsler og opkørsler ved Korsør. Borgmester John Dyrby kalder det 'en kæmpe sejr for os'

KORSØR: Nu er der berettiget udsigt til, at vi endelig - eller i hvert fald indenfor nogle år - får sikret og opgraderet den gamle, farlige motorvejsstrækning Korsør-Vemmelev.

Det er her, der fortsat mangler nødspor, ligesom der helt tilbage fra 1957 og den første sputniks tid forefindes nogle ultra korte tilkørsels- og afkørselsbaner ved Korsør.

Flere er glade

Ifølge det nye trafikudspil fra Regeringen, som der snart skal forhandles om, skulle der afsættes ca. 700 millioner til formålet.

Og det er alle vist meget glade for her i Slagelse Kommune.

Ikke mindst borgmester John Dyrby Paulsen, Soc., der direkte jubler. Ved et 1. majmøde 2019 hos 3F i Korsør fortalte han os, at han ville anmode om at få det projekt - som også Flemming Erichsen og andre tidligere havde kæmpet for - støttet fra statens side.

Også f.eks. tidl. borgmester Stén Knuth, nu MF for Venstre, er tilfreds - og han får i øvrigt om få dage V-trafikordføreren fra Folketinget på besøg ved Korsørafkørslerne.

Vedholdenhed

Selv udtrykker John Dyrby Paulsen:

- Det er ikke hver dag, at man får en gave til 700 mio. kr., og derfor er det en kæmpe sejr for os, at motorvejsstrækningen mellem Korsør og Vemmelev indgår i regeringens udspil til trafikinfrastruktur.

Det viser endnu engang, at godt forarbejde og vedholdenhed er helt afgørende for at få sådanne projekter på landkortet. Jeg synes naturligvis, at vi har en særdeles god sag, og derfor har jeg i flere omgangen været i dialog med Transportministeren om sagen; men tingene kommer ikke af sig selv, og derfor er det oplæg vores forvaltningen lavede til Trafikministeriet og ikke mindst samarbejdet med Sund og Bælt forudsætningen for, at vi er kommet så langt,' noterede Dyrby.

Sikkerheden

- Jeg ser frem til det videre arbejde med at udbygge strækningen så ikke mindst sikkerheden bliver betydeligt bedre, herunder tilkørselsforholdene, og jeg vil presse på for, at arbejdet går i gang så hurtigt som muligt.

- Forslaget fra min side til ministeren var, at der dels etableres nødspor på hele motorvejsstrækningen på Sjælland fra Storebæltsbroen til Vemmelev og dels sikres, at tilkørslerne ved Korsør forlænges, og det er det forslag, der nu er indeholdt i udspillet fra regeringen. Det vil betyde større trafiksikkerhed på strækningen, og det er det vigtigste, fastslår Dyrby.

Dyrby har ikke lagt skjul på, at han har været inspireret af den tilsvarende opgradering af motorvejen fra Storebæltsbroen på Fyn-siden, som man vel kan betragte som både naturlig og samfundsøkonomisk fornuftig på samme måde som den tilsvarende opgradering på Sjællands-siden.