Klik og se annoncen

Af John Hansen

Slagelses politiske liv sætter så småt igang igen.

Senest har Uge Nyt - før budgetforhandlingerne - fortalt om både ældreforhold, hospiceønske (Korsør) og idrætslivets behov for faciliteter og fremtidsklarhed.

Socialdemokratiet i Slagelse (det gamle Slagelse) er efter forårets coronaaflysning nu i denne uge klar med årets ordinære generalforsamling.

Den finder sted torsdag den 13. august hos 3F, Rugvænget 28.

Og som lokalformand Anne Knudsen beretter, så skal der denne aften både være valg af borgmesterkandidat til det kommende KV 2021, af en folketingskandidat samt være en udnævnelse af æresmedlem.

Ligger lige til højrebenet

Folketingskandidaten - og det for hele storkommunen Slagelse - ligger vist nogenlunde klart, idet Joy Mogensen synes selskreven nu.

En Joy Mogensen, kirke- og kulturminister, som to dage forinden har rundet de 40 år.

Også borgmesterkandidaten ligger vist lige til højrebenet, nemlig: Genvalg af borgmester John Dyrby Paulsen fra Korsør.

Come-back af Troels?

Det tidligere Venstre- og LA-medlem Troels Christensen fra Svenstrup ved Korsør (tidl. Sørbymagle) har nu meldt sig under fanerne Det Konservative Folkeparti.

Troels - der er kendt som tidl. MF'er og nu formand for Tårnborg Idrætsforening og fortsat musiker (50 års jubilæum!) - fortæller, at han om muligt gerne vil i byrådet for De konservative.

Ved seneste valg fik han og tvillingebror Villum Christensen lidt af en begmand, da LA led en nedtur - dog bevarede Villum mandatet og holder jo posten som afgørende viceborgmester.

Troels: Slet ikke udbrændt

Vi kan fortælle, at Troels fortsat mener at have mange ting at byde ind med i f.eks. byrådet. 'Jeg føler mig ingenlunde udbrændt - slet ikke,' siger han mandag til Uge Nyt.

Troels føler sig godt hjemme hos De Konservative, som han har fået opfordringer til at stille op for. 'Ja rolig, nu må vi se. Der har jo heller ikke været noget opstillingsmøde endnu.'

TC har altid følt sig meget på linie med en Marcus Knuth - og føler sig mere national og lidt mindre liberal end tidligere. 'Der skal jo noget til at tøjle de store spillere - tænk bare på tech-giganterne, der følger os alle tæt efterhånden. Det var vel ikke meningen med liberalismen.'

Nej til V, S og nyt rådhus

Lokalt synes Troels jo også, at S og V i den grad kappes om 'at bruge andre folks penge.' Her overgår de nærmest hinanden.

'Vi må vise et vist mådehold - og behøver heller ikke længere noget nyt rådhus. Her har jeg ændret standpunkt,' påpeger Troels Christensen.

Hjælp til unge ledige

Slagelse Kommune er godt igang med at hjælpe flere unge i job og relevant uddannelse. Småjob er en vej.

'Den bedste hjælp, Jobcenteret kan give vores unge ledige, er erfaring med et rigtigt arbejde. Ved at vi investerer i at de får prøvet kræfter med arbejdsmarkedet, tror vi på, at vi kan hjælpe dem i job hurtigere,' påpeger formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget i Slagelse Kommune, Thomas Clausen fra Enhedslisten.

Men småjobs kan også hjælpe til, at man som ung får øjnene op for, i hvilken retning, man kan uddanne sig. Og skulle den unge begynde på et studie, kan man lave stillingen om til et studiejob.

Janning: SOSU og sundhed

'Det er også vores håb, at de unge gennem småjobbene kan snuse lidt til nogle af de brancher og jobs, hvor vi ved, at vi kommer til at mangle faglærte, f.eks. SoSu'er og sundhedspersonale.

Hvis vi kan få flere unge til at se mulighederne hér, og beholde jobbet under uddannelsen, vil deres jobchancer efterfølgende også være store,', siger Sofie Janning, Soc., og næstformand i Social- og Beskæftigelsesudvalget.

Indsats, der kan udbredes

Indsatsen fungerer ved, at Slagelse Kommune ansætter de unge rundt omkring i kommunen, hvor der kan findes egnede opgaver, der pt. ikke bliver løst.

Her vil den unge, som alle andre, skulle skrive en ansøgning og til en jobsamtale, for at få stillingen. Selvfølgeligt med hjælp og sparring fra Jobcenter Slagelses Ungeafdeling. Undervejs i ansættelsen vil den unge blive fulgt tæt af jobcenteret, så udfordringer kan løses løbende.

Bredere håb

I første omgang skal småjobbene oprettes i Slagelse Kommune, men håbet er, at lokale virksomheder og regionerne med tiden vil hjælpe til med småjobs.

Har man gode idéer til småjobs, hjælper jobcenterets virksomhedsservice og konsulenter med at udvikle mulighederne. Indsatsen skal i første omgang køre gennem hele 2020, hvorefter den evalueres og eventuelt udbredes.