Klik og se annoncen

Af John Hansen

Debatten om sexisme nåede i weekenden også Slagelse - nærmere bestemt rådhuset og det lokale politiske liv.

Det skete, da Socialdemokraternes nye gruppeformand Sofie Janning i en længere DR-radioudsendelse (P4 Sjælland lørdag formiddag) bl.a. berettede, at hun havde været udsat for sexisme og ubehageligheder i sit udvalgsarbejde.

Hun er medlem af to lidt herredominerede udvalg, Social- og Beskæftigelsesudvalget og Udvalget for Specialiserede borgerområder.

Direkte klaps i numsen

Sofie Janning gjorde rede for alvoren i problemet og sagde, at det var noget man i høj grad tog hånd om generelt i kommunen - også på rådhuset i Slagelse.

Undervejs kunne hun da også melde ud, at 'jo, det er også forekommet her i forbindelse med et udvalgsmøde. Med klaps i numsen og nedgørende sexistiske kommentarer.'

Selv sagde Sofie fra i pågældende tilfælde. Og sagen var siden afsluttet med den pågældende.

Offentlig mistanke lagt ud

Alligevel fandt det i forbindelse med radioprogrammet flere af de mandlige udvalgskolleger for brystet, at de her - direkte i radioen - ligesom offentligt kom under mistanke for at have udøvet sex-chikane.

Og der er trods alt ikke så mange mandlige medlemmer i de to udvalg, Sofie medvirker i - hvorfor det jo må være én af blot syv udvalgsmedlemmer, der er trådt rigeligt og ubehageligt over stregen.

Jørn-Ole: Tarveligt gjort!

Et af de udvalgsmedlemmer, der føler sig særdeles mistænkt og hængt ud - blandt de andre - er Jørn-Ole Didriksen fra Korsør.

Venstremanden er særdeles vred over den måde, hvorpå S-gruppeformanden bare går ud i en længere radioudsendelse uden nogen form for modspil.

Han kalder det direkte 'tarveligt gjort af Sofie'.

Ligeså kalder udvalgskollegaen det 'en omgang politisk plat - og bestemt ikke befordrende for fremtidigt samarbejde.'

Alle under mistanke

Jørn-Ole siger efter radioudsendelsen til Uge Nyt: 'Mange kvinder føler sig krænket, ja.

Men jeg føler mig kraftedeme også krænket af Sofie Janning, når hun går ud på den måde i radioen.

Vi bliver alle mand i de to udvalg sat under mistanke. Og jeg går ud fra, at det nok er mænd, hun tænker på. Mænd fra de to nævnte udvalg. Det er bare så groft,' påpeger politikeren fra Korsør.

Forlanger navne!

Jørn-Ole videre: 'Jeg forlanger af Sofie Janning, at hun nu går ud og fortæller, hvem der IKKE har gjort det. Altså ikke har klappet hende i numsen.

Ellers må jeg sige, at jeg overvejer et sagsanlæg. Ikke fordi jeg skal berige mig her, men pengene skal nok gå til et humanitært formål,' understreger Jørn-Ole Didriksen.

Sofie: - Det principielle

Sofie Janning selv siger til Uge Nyt, at hun ikke mener at have hængt bestemte politikere ud, og at hun jo primært gik efter at få det principielle frem.

Hun mener også, at det jo ikke nødvendigvis bare kunne dreje sig 'om de to nævnte udvalg, men jo også kunne være sket i f m handicaprådet, ældrerådet eller andre indenfor kommunens regi.'

Dermed mener hun ikke at have rejst særlig mistanke eller hængt nogen offentligt ud. Hun siger også, at sagen for hendes vedkommende er afsluttet - men det er den tilsyneladende ikke for alle andres vedkommende.

Sofie håber, at man vil fokusere på sagen. Ikke personer.