Klik og se annoncen

Af Daniel Prüsse Hansen

Da astronaut Andreas Mogensen forleden dag kiggede forbi Antvorskov Skole i Slagelse var det ikke kun for at holde foredrag. Han fik også mulighed for at se nærmere på elevernes projekter i Unge Forskere-konkurrencen.

Hvor mange af de unge, der præcist følger i Mogensens fodspor vil tiden vise, men der er i hvert fald ingen tvivl om, at der er masser af teknologi, innovation og hårdt arbejde blandt eleverne på den store skole.

Unge forskere i konkurrence

I slutningen af april deltog skolen i en talentkonkurrence for naturvidenskab, teknologi og sundhed med navnet Unge Forskere, hvis formål er at finde og udvikle unge mennesker inden for disse fag.

Og ikke færre end 10 lokale projekter gik hele vejen til finalen i konkurrencen, hvor flere af dem opnåede priser og dertil hørende præmier.

Unge Forskere ta'r tid

Konkurrencen eksisterer både for grundskoler og for ungdomsuddannelser, men det var naturligvis i førstnævnte Antvorskov Skole deltog i - der hvor projektet er rettet mod de elever fra 7., 8. og 9. klasse, der ønsker at deltage og lægge det arbejde i der kræves.

Foruden timerne på skolen, er eleverne nødt til at lægge en masse ekstra tid oveni for at få det optimale ud af deres idéer, hvorfor der er blevet knoklet blandt de deltage elever i månedsvis.

Og det betalte sig da også i sidste ende, i det der blev vundet flere priser, mens alle fik mulighed for at deltage i den 3 dage lange konkurrence, der blev afholdt i Forum.

Fremvisning

Selve atronautmødedagen, kort efter Andreas Mogensens store foredrag for det meste af skolen (omtalt i Uge Nyt tidligere), stod eleverne der har deltaget i konkurrencen klar til at vise deres projekter frem for astronauten, der tydeligvis var interesseret i det de unge mennesker havde udviklet.

Og der var da også mange interessante og innovative produkter eleverne havde givet sig i kast med. Der var alt fra robotarme, der kan give hjælp til ældre med indtagningen af mad, til et system, der kan måle om mælk er blevet fra gammel.

Opfindelse til gavn for ældre

Derudover var der også dehydreringskoppen, som er designet til at sørge for, at ældre mennesker får den rette mængde væske, således at de ikke bliver dehydrerede.

Idéen og udførelsen af denne var så god, at det gav en førsteplads i Technology-konkurrencen.