Klik og se annoncen

Af Henny Ferrold

Slagelse: Der er hverken rat eller rorpind. Til gengæld hænger der en stor gasbrænder over hovederne på de 12 piloter, der i uge 31 skal dyste om det danske mesterskab i varmluftballon i luftrummet over og omkring Slagelse.

- Med brænderen kan piloterne opvarme luften inde i de mellem 60-90.000 kubikmeter store hylstre i farverigt nylon, også kaldet hylsteret, oplyser DM-arrangørerne i en udsendt pressemeddelelse.

- Bliver luften inde i ballonen varmere end den omkringliggende luft, så stiger ballonen, er luften koldere, vil den synke.

Vinden kan have forskellige retninger i forskellige højder, og på den måde kan piloterne ved at styre flyvehøjden finde højden med den rigtige vindretning, som kan føre ballonen ind over målene.

Flyvning morgen og aften

Der flyves morgen og aften (hvis vejret tillader det), med første planlagte flyvning tirsdag den 28. juli i tidsrummet kl. 18.30-21.00, og sidste planlagte flyvning lørdag den 23. august i tidsrummet 06.00-08.30, hvorefter årets vinder kåres.

Coronarestriktioner

Grundet coronarestriktioner er det ikke muligt for tilskuerne at komme helt tæt på ballonerne under mesterskabet, idet startpladserne vil blive lukket for offentligheden.

Men forhåbentlig bliver der alligevel mulighed for at nyde synet de flotte fartøjer i luften over Slagelse.