Klik og se annoncen

Af John Hansen

Vi fortalte sidste uge om Jesper Binzers komme til Slagelse sidst på måneden - ved et ganske unikt arrangement.

Jesper Binzer har selv foreslået tid og sted: SLAGELSE!

Nu kommer der endnu flere - også selveste Carpark North kommer med på to-dages minifestivalen ved Slagelses gamle postkontor.

Et unikt arrangement. Med siddepladser - og en spritsprøjter blandt hovedsponsorerne...

Live4200

Et corona-ramt Danmark med aflysninger af de traditionelle store musikfestivaler og et ønske hos det lokale erhvervsliv om at gøre en forskel for genopretning og fællesskab har givet Slagelse en ene-stående mulighed.

Nu kan vi for alvor fylde festival-landkortet helt ud med en urban musikfes

tival i Slagelse', beretter Jacob Vedel formand for Live4200, der er arrangøren bag Slagelse Sommerlyd.

400 hver aften

Slagelse Sommerlyd har plads til ca. 400 gæster fredag og lørdag (hhv. 28. og 29. august), fortæller arrangørerne. Og corona-forholdsreglerne er i top bl.a. med sponsoreret håndsprit, siddepladser og særlige adgangsforhold.

- Jeg har kendt Jesper Binzer i mange år. For en måneds tid siden ringede han - coronaen havde givet et lille hul i en ellers booket kalender.

Dermed var der mulighed for, at vi kunne få topnavnet til Slagelse. Så var vi i gang, og med god hjælp fra Jesper Binzer fik vi også kontakt til Carpark North, siger Miguel Calderon, kreativ koordinator for Slagelse Sommerlyd.

Overvejelserne...

Når det kan lade sig gøre at stable en musikfestival på benene på en måned, handler det om, at gruppen bag Live4200 gennem lang tid har gået med overvejelserne om en urban musikfestival i Sla

gelse omkring studiestart.

Efter en workshop med interesserede borgere fra kommunen for nogle år siden, var rammen stort set klar - organisation, sikkerhed og musik. Planen blev hentet frem fra skrivebordsskuffen, støvet af og opdateret.

Fra nær og fjern

'Det går lidt hurtigt i øjeblikket, men det giver energi at opleve den store opbakning fra borgere og virksomheder i Slagelse Kommune', siger Miguel Calderon, kreativ koordinator for Slagelse Sommerlyd.

'Atlantia, Slagelse Sommerlyd - tog til scenen' - festivalområdet er det gamle Posthus, som ligger ud til togperronen.

Musikfestivalen markedsfører sig derfor også med 1 times togtur i lige så høj grad til festivalhungrende gæster fra København og Odense som til lokale borgere.

Mange støtter op

Festivalen er ifølge Vedel støttet af en lang række lokale virksomheder som Atlantia, Skel.dk, Juul's Clean Solution, Leif Henriksen Kød, Spar Nord, XL-BYG Grønvold & Schou A/S og VestsjællandsCentret.

Også BORCH Textile group, ODIN Engineering, JC Carlsen VVS, El-installatør Henning Nielsen ApS, Tømmermester Niels Lien, Peugeot Slagelse, Kings & Queens og Printxperten er blandt støterne.

Et stort og unikt arrangement er det. Og uden en masse lokal støtte ville det ikke kunne sætte Slagelse på landkortet...