Klik og se annoncen

Tekst og foto Steen Andresen

Skælskør: Café Backstage er et tilbud til borgere, der har særlige udfordringer i hverdagen, og som har brug for at komme videre i livet. Borgerne henvises til caféarbejdet via Jobcentret i Slagelse.

På Café Backstage kommer man hele vejen rundt om dét at drive en café med et sundt og ambitiøst køkken. Borgeren betragtes som ansat og får ansvar, men bliver samtidig ikke presset til mere, end han eller hun kan magte her og nu.

I over 12 år har borgere fra den yderste kant af samfundet kunnet komme i aktivering på Café Backstage.

Samtidig har Skælskørs borgere kunnet komme og nyde de kulinariske godbidder, der bliver produceret i cafeens køkken, fortæller Tina Dehli.

- Fra mandag til torsdag kan man komme fra kl. 10 - 15 og få en bolle med pålæg, forskellige slags kaffe og/eller dagens kage. Derudover kan man få dagens frokostret kl.12 til 65 kr.

Tirsdag aften har cafeen månedens 3-retters aftenmenu: Forret, hovedret og dessert til 225 kr.

Om torsdagen har vi månedens tapas tallerken med et udvalg af forskellige små anretninger.

Alle drikkevarer i cafeen er uden alkohol.

Old Friend

- Denne store positive indsats vil vi gerne belønne, fortæller formanden for Old Friend, Niels Erik Jacobsen, der mødte på cafeen i sidste uge med en check på 5000 kr. til cafeens arbejde.

Foreningen Old Friend i Slagelse kommune blev stiftet den 9. september 2013. Fra start var foreningen kun for mænd, men fra den 11. marts 2014, kom der også kvinder med.

Formålet med denne forening er filantropi i Slagelse kommune, fortæller Niels Erik Jacobsen, der ønsker at støtte værdigt trængende, eksempelvis børnene på Julemærkehjemmet, Ønskefonden, Scleroseforeningen og fantastiske projekter som Cafè Backstage her i Skælskør.

Men i øvrigt også mennesker, der akut har brug for hjælp. Det kunne f.eks. være hjælp til en kørestol, en rollator, et fjernsyn eller andre ting.

Alle i foreningen er frivillige, det vil sige, at der ikke bliver brugt penge på administration eller andet.

Og til jul er en af foreningens hjertesager at donere 25 julekurve til værdigt trængende i Slagelse kommune.