Klik og se annoncen

Storebælt. Broløbet Storebælt rykkes til lørdag den 11. september 2021

Korsør: - Som alle andre arrangører afventer vi udmeldinger fra myndighederne, og med en planlagt løbsdato den 29. maj 2021 ser vi os desværre nødsaget il at rykke Broløbet Storebælt igen.

Det er budskabet fra arrangørerne bag det populære løb.

- Af 'Rammeaftalen om genåbning af Danmark' fremgår det, at planerne omkring større forsamling og arrangementer er klar umiddelbart efter den 16. april 2021. Vi ønsker, at man som deltager skal mærke 'suset fra Storebælt' før, under og efter løbet - og med kun godt 40 dage til at planlægge og indrette arrangementet efter nogle p.t. ukendte retningslinjer, anser vi det ikke længere for muligt at give deltagerne en fantastisk løbeoplevelse sidst i maj 2021, fastslår løbsleder Per Hansen.

Ny unik rute

A/S Storebælt har givet tilladelse til, at løberne kan løbe rundt om landfæstet til højbroen på Sprogø.

- Vi glæder og til at vise det specielle naturområde langs øen og ikke mindst det unikke kik til højbroen nede fra til løberne. Rundturen er kun mulig, fordi ynglesæsonen for de mange fugle på øen er afsluttet, oplyser Per Hansen.

- Vi vil gerne levere et godt motionsløb med kvalitet fra start til slut. Vi beder om løbernes forståelse og håber, at de endnu en gang 'går med os' - denne gang til den 11. september 2021 - selv om Broløbet med denne 3. udsættelse sammen med de 14.200 tilmeldte broløbere må være kandidat til titlen som danske mestre i løbsudsættelse?

Frivilligt arbejde

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vores frivilliges motivation og gejst har været sat på prøve denne gang. Udsættelserne har betydet en del ekstra arbejde omkring Broløbet Storebælt. Vi arbejder alle frivilligt, hvilket også betyder, at ting kan tage længere tid, end deltagerne måske forventer.

- Vi prøver at gøre tingene fair og gennemsigtige for alle, ligesom vi forsøger at udføre opgaverne så hurtigt som muligt, siger Per Hansen. Han er derfor rigtig glad for, at man hos løberne møder stor forståelse for denne præmis, og at man i stedet for at skulle bruge ressourcer på klager og brok kan fokusere på at gøre 11. september 2021 til en festdag.

Overførsel eller refusion

- Vi vil være klar og håber at se alle de tilmeldte i startområderne om godt 5 måneder - klar til løbe på Storebæltsbroen. Skulle man være forhindret, er der mulighed for at videresælge sin billet eller alternativt igen at få refunderet startgebyret.

Enkelte ledige billetter

Ønsker nye løbere at deltage, er der samlet godt 700 billetter tilbage på de 2 distancer. Vi forventer, at en del, som ikke kunne løbe i maj 2021, vil købet et startnummer igen. Vi håber, at løbet dermed igen bliver udsolgt.

Ledige billetter sælges som altid på www.brolob.dk