Klik og se annoncen

Af John Hansen

Søndagen var ikke alene en god dag for den lokale golfklub, der holdt åbent hus med stort besøg.

Også for Korsørs hæderkronede bokseklub (KABK) var der, blot et langt drive derfra, tale om en særlig dag. For der spores nemlig fortsat fin interesse for boksning i byen Korsør....

Og takket være et godt initiativ fra Dennis Kristensen (IKE Udlejningsfirmaet) og Anne-Birte med flere i bokseklubben, formåede man denne dag at samle idræts- og bokseinteresse fra flere unge i Storebæltsbyen.

Ønsker nye unge medlemmer

Og mon ikke gode gamle bokse-mestre og koryfæer som Super-Brian Nielsen, Kenneth Franklin og Mark Hulstrøm også her er med til at skærpe træningsinteressen og engagementet.

Korsør Amatør Bokse Klub gør i det hele taget for tiden meget for at tiltrække nye unge mennesker. Piger som drenge.

Unge piger i klubben

Senest har vi da også skrevet om, at en række unge lokale piger, flere fra Motalavejkvarteret, via Get2sport og andre organisationer, har haft stor fornøjelse af solid fitness- og boksetræning netop i Korsør.

Og nu meldes også om særlige initiativer til at få unge drenge og mænd til at møde frem.

Brian som god lokkemad

Een af dem, der her og nu skal lokke nye unge i klubben, er og var altså den gode gamle verdensmester og OL-medaljevinder fra Barcelona 1992, sværvægteren Brian Nielsen.

Han er lokal Korsørdreng om nogen.

'Bonderøven fra Korsør,' som han ydmygt og direkte benævnte sig selv.

Ved et særligt arrangement her søndag den den 21. juni ved middagstid - startende ved Ørnumvej med et løb via atletikstadion og ind imod byen og IKE, Bag Stadion 3 - så prøvede man her at vække bokse- og foreningsinteressen hos endnu flere af de unge mennesker.

Og med coronareglerne in mente mødte ca. 30 børn og unge op - sammen med Brian og andre voksne interessenter.

Overraskelse fra IKE

Og det blev skam kørt som en overraskelse, at de unge så her ved IKE (udlejning af alt, biler, kraner, telte dertil flytning etc.) skulle støde ind i ingen ringere end Brian Nielsen. Korsørs tidl. verdensmester og absolutte top-idrætsnavn.

Sammen med Brian kunne man så både skyggebokse, dyrke bokseaerobic på græsset og naturligvis snakke...

Og Super-Brian (i disse år boende i Sydspanien til daglig) glædede sig stort over initiativet.

Brian: Vigtig sport!

- Jamen, jeg kommer gerne hjem sådan en søndag for at støtte at flere unge bør komme med i Korsør Bokseklub. Det gør jeg bestemt. Derr hersker en dejlig atmosfære i klubben.

Og det er vigtigt, at de unge dyrker idræt og kan samles om det, siger en pæn, veltrænet Brian Nielsen til VDonline og Uge Nyt.

I øvrigt har Brian (p.t. på godt 120 kg, lidt over kampvægten) det fortsat rigtigt godt i det spanske, hvor han jo bl.a. arbejder med en masse golfarrangementer.

- Her har der dog været nogen nedlukning på grund af coronaen de seneste tre-fire måneder, men nu er vi klar igen til at samle flere folk, fortæller Brian også.

Idet han også sender en venlig tanke over til Poul Møller og KGK-golfklubben en kilometer derfra - der har Brian taget en del huller i årenes løb.

Som fodboldmålmand...

Vi har her på Uge Nyt-redaktionen kendt og fulgt Brian Nielsens utrolige karriere i alle årene - lige siden han for nogle var en lidt morsom bokse-amatørdebutant og i øvrigt også hårdtslående fodboldmålmand hos Tårnborg IF.

I ringen voksede han jo til at blive hele Danmarks Super-Brian.

Og er der noget Brian har været drevet af i sin unikke og ganske fantastiske karriere, så er det masser af godt humør, sejhed og vilje.

Som vi også fortalte op til hans 50 års fødselsdag, 'så mødte undertegnede første gang Brian på fodboldbanen i Tårnborg.

Brian stod på mål, og man var noget forsigtig med at gå op til en hjørnesparksbold, når store Brian kom mosende og boksede kuglen 25 m. ud af boksen...

Da var det klog strategi at holde sig lidt tilbage.

De fik nogle bank

Sådan blev det også for mange af Brians modstandere i bokseringen.

For, med træner Johnny Antonsen ved sin side i en stopfyldt Storebæltshal, fik de som regel læsterlige klø af Brian.

En Brian med de mange pund, den propre næve og samtidig udstyret med godhed, finurlig og til tider flabet humor i Korsør Amatør Bokse Klub.

OL-bronce i Barcelona 92

Det var ved OL i skønne catalanske Barcelona 1992, at Brian vrikkede med måsen i ringen, overalt tog megapopularitet ind og senere blev belønnet med en OL-broncemedalje.

Og Spanien er for Brian, efter de fyrre, også blevet hans nye hjemland med dets sol og kilometerlange golfbaner langs med Solkysten.

Som amatør boksede Brian 111 kampe (104 sejre), mens han som professionel havde 67 kampe (64 sejre).

Et af hans senere nederlag kom mod selveste Mike Tyson, der i Parken gav Brian en del tærsk, men også nye millioner på bankkontoen.

Han har børnene Steffen og Camilla med sin tidligere kone Pia Nielsen - de boede i Svenstrup.

Senere flyttede han til Calahonda, mellem Malaga og Marbella med sin kæreste Jeanette Buchard Hansen.

Den første gang...

Flere steder kan man læse sig til, hvordan Brians karriere og første kamp kom i stand.

Ingen troede på ham i begyndelsen - kun hans ven og 'sekundant' Kenneth Franklin i Svendborg - til debut mod den lokale helt Carsten Dahl.

'Brian Nielsen havde alle odds imod sig. Han var svært overvægtig, og hans tekniske kvaliteter beskrvet til lig nul. Træner Johnny Antonsen ville end ikke tage med sin bokser til Fyn, da han var bange for at blive til grin...

Brian kørte dog Carsten Dahl i brædderne og vandt på KO i 2. omgang. Carsten Dahl fik senere muligheden for revanche, men igen vandt Brian Nielsen på knockout.'

På vej mod toppen

Og derfra gik det hurtigt for Brian Nielsen... og han vandt siden SM. Og fem gange DM på stribe. Og... siden blev han sgu' prof hos Mogens Palle.

Ingen har som Brian fået vendt tingene: den totalt undertippede, ofte latterliggjorte, der tog sagen i egen hånd!

Allways look...

Og vi hørte gang på gang Brians berømte 'kendingsmelodi': 'Always Look On the Bright Side of Life'.

Mon ikke han også nynnede den lidt for de unge i Korsør, da 'Helten og Bonderøven' i én person ankom til hjembyen her søndag 21. juni 2020...

Og andre tog fat på at aktivere ca. 30 piger, drenge og ungeboksere på aerobic-boksning lige på IKE-græsplænen i strålende solskinsvejr.

Mere om KABK-klubben og arrangementet senere.