Klik og se annoncen

Af Henny Ferrold

Boeslunde: Skiftet sker ikke, fordi Inge-Lise og Hans Engelbrecht er trætte af branchen, understreger de.

- Vi trives rigtig godt med det at yde en god service og være selvstændige erhvervsdrivende. Også her efter så mange år nyder vi at tage godt imod campister og turister, og sige farvel på en god måde. Vi er slet ikke trætte af at yde service. I det hele taget er vi ikke trætte af at være her, men føler at det er det rigtige at sælge nu, mens det går godt, så vi stopper mens legen er god, fastslår Inge-Lise og Hans Engelbrecht.

Og det ER gået rigtig godt denne sommer, hvor folk har måttet holde ferie herhjemme. - Det har været en fantastisk sæson. Det er en god måde at slutte på, fastslår parret, som egentlig først havde regnet med at sætte stedet til salg her i efteråret.

- Boeslunde Camping har ikke været udbudt til salg, men vi havde da talt om at vi skulle gøre pladsen klar til salg, så alting var i orden og alle tilladelser lige til at overføre. Vi havde også kontaktet et par ejendomsmæglere, som havde sagen liggende 'i skuffen'. Og pludselig kom der et yngre par fra Solrød Strand, som gennem fem år gerne har villet købe en campingplads, uden at finde noget de brød sig om. I februar måned var de hernede, vi har talt med dem hen over sommeren - og nu er der skrevet under!

Realiserer en drøm

Den 30. november overtager de nye ejere, Karina og Kristian Langstrup.

- De er 20 år yngre end os, hun har tidligere været sygeplejerske på Hvidovre hospital, han har netop sagt op som leder hos Nordic Bavarian.

- De realiserer en drøm, og glæder sig meget til deres nye liv, fortæller Hans.

Parret har planer om at drive pladsen videre i samme ånd som hidtil, og overtager både stedets minigolfbane og de to heste. Der bliver nok at se til på pladsen, som på en god dag huser 600 personer.

- De skal lige hjælpes i gang. Da vi overtog stedet var der ikke noget der hed EDB, i dag er meget automatiseret, fastslår Hans.

Udviklet gennem årene

De nye ejere er faldet for den samme stemning, som Inge-Lise og Hans i sin tid selv faldt for. Den lidt park-agtige, meget hyggelige plads, som til stadighed er blevet udviklet hen over de 33 år Inge-Lise og Hans Engelbrecht har drevet stedet.

- Vi er begge to opvokset i lokalområdet, men mødte hinanden i København, hvor Hans studerede på handelshøjskolen og drev diskotek Woodstock.

Men så trak det frie liv på landet.

- Vi mødte hinanden i 1983, og købte stedet her i 1988.

- De første tre år kørte det ikke så godt. Så vi blev enige om at der skulle ske noget, og lavede et svømmebassin - som nogle af de første på Sjælland. Det havde vi for os selv i en del år, smiler Hans.

I dag er der på pladsen blandt andet også et overdækket bassin, hvor temperaturen lige nu er 26-27 grader, til glæde for blandet andet de bedsteforældre, som stadig ligger på pladsen med deres børnebørn.

Fra telt til luksuslejlighed

- Pladsens gæster er for 90 procents vedkommende danske, og mange sjællændere vender trofast tilbage år efter år, fortæller Hans.

I dag er pladsen især attraktiv for familier med mindre børn op til teenagealderen. Det er også her hele familien kan mødes og bo på alle mulige måder. Lige fra telt til luksuslejlighed. Blandt andet er stedets komfortpladser med vand, afløb og havemøbler m.m. meget efterspurgte, og både campister og ikke campister mødes her.

Pladsen rummer også gildesal og festtelte, og mange af områdets skoler har tradition for at samles her,.

Også en del håndværkere slår sig ned på pladsen, når de er på opgaver i lokalområdet.

For Inge-Lise og Hans har det været 33 gode år på stedet, der oprindelig i 1967 blev opført som fattiggård. Siden blev det alderdomshjem, og i 1967 etableredes campingpladsen.

- Ved siden af landbrug er camping et af de mest liberale erhverv, med den største frihed man kan ønske sig. Det er selvfølgelig en livsstil, og man er bundet op i sommerferieperioden. Men den frihed vi har her, kan vi ikke regne med at finde andre steder.

Barn nummer tre

- Det bliver svært at sige farvel - og det bliver absolut svært at aflevere nøglerne. Det er vores barn nummer tre, fastslår Inge-Lise og Hans, som nu skal igang med et helt nyt liv.

- Hans starter på sin tredje alder, går på efterløn, og skal nu nyde sit otium med forskellige interesser, og rejse rundt i Danmark, Se alle de skønne steder, som dette lille land rummer. Det har vi jo aldrig kunnet, det at holde ferie om sommeren. Vores to voksne børn siger også, at de ikke har set ret meget af Danmark - mens de var børn har vi mest rejst udenlands i vinterhalvåret.

Inge-Lise har sideløbende med campingerhvervet uddannet sig til yogalærer, og har de seneste 16 år haft mange hold i vinterhalvåret, både på gården og i de omkringliggende byer. Derudover har hun i adskillige år undervist en del hold i varmtvandstræning i Korsør.

- Det har været et godt mix til den travle sommerperiode, og gjort mit arbejdsliv meget varieret, fortæller Inge-Lise.

- Jeg sætter min holdundervisning på pause, og vi flytter pr. 3. november til Solrød Strand.

Inge-Lise og Hans Engelbrecht bytter faktisk bolig med de nye ejere af campingpladsen.

- På den måde kommer vi også tættere på vores to børn, som bor i København.

Det bliver starten på en ny tilværelse.

- Så vi lukker en dør, og nye åbner sig.

Farvelevent i coronaudgave

Inden da vil Inge-Lise og Hans Engelbrecht d. 26. september kl. 14-17. gerne sige farvel til familie, venner, naboer m.fl. Det sker i denne corona-tid i udendørs, åbne telte med god plads. Alle gæster bliver registreret ved ankomsten.

Og helt farvel til lokalområdet bliver det formentlig ikke. Parret har stadig sommerhus i Kobæk - og afviser ikke at flytte tilbage til Skælskør på et senere tidspunkt.