Klik og se annoncen

Af Henny Ferrold

Slagelse: - Vi er superglade for at vi må åbne igen. Tom Frederiksen, indehaver og direktør for Bin2Bil A/S, som d. 1. maj sidste år åbnede en stor ny forretning med forhandling af Ford, Volvo og Hyundai biler på Asienvej i Slagelse, lægger ikke skjul på at han efter onsdagens lempelse af coronarestriktionerne er godt tilfreds med at sætte saksen i den afspærringsstrimmel, som de sidste to måneder har spærret adgangen til salgsafdelingen i det store bilhus.

Åbningen gælder hele branchen, og det glæder Bin2Bil-direktøren sig over. Efter to måneder med regler, som ikke har været helt lette at håndtere.

- Vi har som bilbranche plæderet for, at vi her er kommet i klemme i en lov, der regulerer rigtig mange.

Helt stille har der dog ikke været i forretningen, oplyser Tom Frederiksen.

- Vi har godt måttet ekspedere firmakunder, og heldigvis består vores forretning af omkring 40% kunder med CVR-numre. Så egentlig har vi klaret os OK igennem de her to måneder. Selv om vi ikke er helt oppe at ringe.

- Hele værkstedsdelen har kørt, og vi har faktisk formået at sælge halvdelen af det vi skal, både leveringsmæssigt og med hensyn til ordreindtag, fastslår Tom Frederiksen.

Håndværkerne har travlt

- Men vi kan godt mærke, at der ikke bliver kørt det samme antal kilometer. Der er lidt færre skader og lidt mindre service. Heldigvis har håndværkerne travlt, de kører!

Det ses tydeligt på værkstedet, hvor varevognene holder i lange rækker, mens de bliver serviceret og repareret.

Også på pladeværkstedet er der rigeligt at se til.

- Fra dag 1 har der været fuldt booket. Vi havde først hjemsendt en medarbejder, som vi var nødt til at hente tilbage igen.

Pakkerne har været gode

- Vi har dog været i lønkompensationsordning, og hjemsendt 30% af arbejdsstyrken. Det svarer i vores tilfælde til 42 mennesker. Blandt andet har halvdelen af sælgerstaben har været hjemsendt, samt klargøring og salgsadministration. Men mandag var alle sælgere tilbage, og d. 8. marts er alle tilbage.

- Pakkerne har været gode, fordi de har gjort, at vi har kunnet undgå at fyre nogen. Vi ved godt, at når vi kører igen, har vi behov for alle hænder. Specielt dem der ved, hvordan systemer og mærker virker.

Med de lempede restriktioner går det heldigvis den rigtige vej.

- Alt er egentlig tilbage, som det var før jul. Dog skal der være 10 kvm. pr. kunde i forretningen, og man skal fortsat gå med mundbind i kundearealet, oplyser Tom Frederiksen. - Vi respekterer, at man skal holde de regler, som er under pandemien.

- Vi er glade for at vi kan ekspedere kunderne igen, siger Tom Frederiksen.

- Speciel tak til dem, der har handlet med os i januar og februar. Det er vi rigtig glade for!

Grand Opening må vente

Nogen stor åbningsfest bliver der dog ikke tale om på Asienvej 3.

- Vi mangler stadig at holde en grand opening. Vi havde håbet, at vi kunne holde 1 års fødselsdag d. 1. maj, men det må vi nok ikke. Men hen på sommeren håber vi at vi kan holde noget, hvor vi kan vise huset frem for alle og slå et slag i bolledejen, smiler Tom Frederiksen.

Arealbegrænsningen på 5000 kvm. rammer ikke forretningen på Asienvej.

- Vi er stadig under 5000 kvm.,og det er kun kundearealet, man tæller. Med 1400 kvm. må vi være op til 140, det forventer vi at justere til 100, oplyser Tom Frederiksen.

Bin2Bil i Slagelse har som nævnt forhandling af Hyundai, Ford og Volvo biler. Bin2Bil A/S er tillige repræsenteret i Holbæk og Kalundborg med forhandling af mærkerne Ford, Renault, Dacia og Mazda samt Volvo Service.