Klik og se annoncen

Kunst. Den kommende weekend d. 12-13. juni kl. 11-17 afholdes Art Market på Gerlev Idrætshøjskole

Gerlev: Den kommende weekend slippes kunsten for alvor løs på arealerne ved Gerlev Idrætshøjskole. Her afholder Kunstforeningen Art Market, i samarbejdem ed idrætshøjskolen årets Art Market med kunst og kunsthåndværk . Det oplyser Hanne Liechti, formand for kunstforeningen bag Art Market.

Siden 2014 har det årlige Art Market været afholdt hos St. Galla i Hejninge, og et tilbageblik viser, at der er sket en pæn udvikling i antallet af udstillere, gæster og aktiviteter, og markedet har udviklet sig til en fast, årlig tradition. I 2020 blev Art Market dog aflyst grundet corona, og siden blev gården som rummer galleri St. Galla sat til salg. Kunstforeningen skulle derfor finde et nyt sted for afholdelse af Art Market,. Gerlev Idrætshøjskole var med på idéen, og leverer forplejning til udstillere og frivillige.

Idrætshøjskolen åbner på Art Market en stor café, hvor gæster kan købe lækker Gerlev-mad og - drikke, sammen med andre gode tilbud. I caféen underholdes med musik og sang ved Lars Kristian Sørensen om lørdagen og skolens elever om søndagen.

Fire kunstnerforedrag

I Bevægelseshuset afholdes fire kunstnerforedrag: med Per Hillo kl. 13 og Kit Albiniussen kl. 15 om lørdagen, og Anette Lynge kl. 13 og Danilo Krstajic kl. 15 om søndagen. Alle foredrag er gratis, når entréen til Art Market på 20 kr. er betalt.

Også i år vil der være et stort lotteri med flotte gevinster leveret af udstillerne.

- Hvert år kan markedets besøgende møde udstillere fra tidligere år, dog vil cirka halvdelen af udstillerne være nye hvert år, oplyser Hanne Liechti. - Alle præsenterer kunst og kunsthåndværk af høj kvalitet indenfor malerier, keramik, granit, glas, træ, tørklæder, smykker, foto, grafik, pileflet, filt, sten, strik og meget mere.

Årets nyhed er, at Kunsttalentklasserne fra Skælskør Skole kommer og viser, hvilke muligheder skolen kan tilbyde unge, som vil forfølge deres talent indenfor de kunstneriske fag i folkeskoleregi - sang/musik og kunst/design.

Børnene aktiveres to steder i år. Skolens elever står parat til leg og sjov i Legeparken og de kreative aktiviteter udfoldes på standen med ArtLab ved Karen Sieling.

- Kig forbi foreningens hjemmeside www.artmarket.nu, hvor alle udstillere, foredragsholdere og aktiviteter bliver præsenteret, opfordrer arrangørerne.

- Vi glæder os til at se rigtig mange gæster til årets Art Market, og er du ikke på cykel eller i bil, så går der en bus lige til døren.