Klik og se annoncen

Af John Hansen

Måske der kunne være en god grund til at minde bl.a. de 431 solvarme, kommende Slagelsestudenter om, at studenterfejringer med kørsel evt. kunne foretages UDEN tidligere tiders lidt primitive fuldskab (og dårskab).

Nogle synes jo, at der vel her med de smukke unge mennesker fortsat er tale om 'blomsten af Danmarks ungdom'.

Med fortsat de fleste hjerneceller i behold - trods Danmarks gentagne Europarekord i ung druk.

Unikt i Danmark eller?

Var det ikke en idé, at netop de nye studenter og hf'ere fra Slagelse (det være sig gymnasium, ZBC-erhvervsskole eller de andre) - måske som de første i landet og med den positive opmærksomhedsværdi, der også ville ligge i det - SPRANG UD som de, der turde køre og feste i ædruelig og appelsinfri tilstand?

Hvor flot, hvor flabet, hvor frækt?

Da Fock vovede pelsen

Alternativets kloge og modige leder Josephine Fock vovede forleden - midt i en bred og alvorlig coronadebat på tv - at foreslå, at årets Studenterkørsel måske godt kunne finde sted.

Blot med den forskel, at det i år var glade, livsduelige ædru unge mennesker, der besteg last- og hestevogne for at køre rundt på den berømte tur.

Den der tur, som de fleste forældre vist nok gruer en hel del for. Og allermest elsker, når den er overstået uden større ulykker, nedstyrtninger og unødvendige graviditeter...
I øvrigt kæmper DGS (gymnasieelevernes sammenslutning i Danmark) netop i disse dage for at få svar fra Regeringen (på høje tide) netop om man må køre rundt i år.

Fock fik straks kompetent modspil fra modsatte ende af salen, hvor storsmilende, feststemte Pernille Vermund (Nye Borgerlige) prøvede at stoppe den alternative tankegang med et: 'Nej, da. Hold nu op. Selvfølgelig skal de unge da have lov til at drikke og have det sjovt...'

Hvorfor absolut i hegnet?

Overlæge Torben Mogensen (Hvidovre Hospital og Lungeforeningen) gav the Fock ret i, at det ville være en fin og fornuftig løsning at finde glæde i en lidt 'alternativ' studenterkørsel i forhold til tidligere tiders I hegnet-kørsel..

Hvor man plejer at drikke det ud af hjernen, som man (forhåbningsvis) ellers har prøvet at tilegnet sig gennem de foregående måneder og år.

Kørsels-tilladelse eller ej fra Moster Skrap (læs: Mette Frederiksen) her 8. juni? Coronaen hænger stadigvæk over de smukke huer - og de unge mennesker nedenunder.

Ifølge Mogensen ville en ædru studenterkørsel nok spare samfundet og de unge for en del ulykker og nye coronatilfælde a la Sverige...

I øvrigt er Torbjørn Bays studenter-lastvogne ved at være klar her lige udenfor Slagelse.

Rummelighed, naturlighed...

Hvor friske er I mon i år?

Hvad tør I - tør I også forandring og alternativ fest og fejring med både sjæl, krop og hovedet med?

Vel værd at tænke over, mens vi alle venter på nye regerings-meldinger og dekreter her omkring 8. juni.

P.S.: Samtidig kunne man vise en anden form for rummelighed, idet man langt bedre og mere naturligt ville kunne få både muslimer og ikke-drikkende og/eller gruppepressede unge med på vognen...

P.S. 2: Første svar vi fik fra en ung kvindelig dimittend på vort konstruktive forslag var i øvrigt: "Nej, nej, nej. Ikke uden alkohol. Så vil jeg hellere undvære studenterkørslen!