Klik og se annoncen

Af John Hansen

KOMMUNEN: Anders Nielsen vil gerne gavne og tilgodese hele kommunen, men han har aldrig lagt skjul på, at hans hjerte i høj grad banker for Korsør.

S-byrådsmedlemmet fra Granskoven ved Halsskovhavn siger bruger ikke direkte ordene 'Korsør First', men han er da før blevet beskyldt for at bedrive 'sognerådspolitik'.

- Jeg er fra Korsør, og jeg kæmper for de ting, jeg finder vigtige. Det gør jeg også i de organisationer, jeg arbejder i, fortæller Anders Nielsen til Ugeavisen.

Han er lidt oprørt for tiden og synes bestemt ikke, at alt går helt retfærdigt til.

- Vi snydes i Korsør

I første række gælder det faktisk opstillingsmetoderne i hans eget parti, Socialdemokraterne.

- Her kan jeg ikke sige andet, end at Korsør direkte bliver snydt. Virkelig snydt.

Selvom både kredsformanden og borgmesteren kommer fra Korsør by, så er Anders Nielsen særdeles uforstående overfor, at den første korsoraner iøvrigt på kommunens S-liste til kommunalvalget i november først er indplaceret som nummer 11 (Jørgen Andersen, red.) på listen.

De kalder det demokrati

- Det er jo helt til grin. Både sørgeligt og tankevækkende. At jeg selv har fået en 20. plads, det klarer jeg vel nok, for i Korsør har vi en rigtig god tradition med hensyn til at stemme personligt.

- Men den er jo helt gal, når vi tænker på de tre købstæder og tre partiforeninger imellem. Slagelse er i den grad dominerende, selvom vi i Korsør senest har været oppe på 45 procent stemmer til S.

- Og den måde, man bruger nu, den kalder nogle altså for demokrati.

Anders mener, at han og andre forlængst er blevet stilet i udsigt, at man skulle holde et bredt møde om opstillingsmetoden, 'så ikke storebror render med det hele. Men det er, hvad der nu er sket.

Men vi har aldrig fået det møde, og nu er metoden bare trukket ned over hovedet på os, raser Anders Nielsen.

Vælgerne bestemmer dog

Anders Nielsen er ikke spor overrasket over, at han selv blot er indplaceret på en 20. plads ud af 22 (siden er to kommet til).

- Men i sidste omgang, er det jo da vælgerne, der bestemmer med deres kryds på valgdagen, påpeger erfarne 74-årige Nielsen.

Anders Nielsen kæmper imod en øget centralisering på alle fronter. Indenfor kommunen, partiet og f.eks. ældreomsorgen. Han arbejder i det hele taget meget frivilligt for bl.a. ældre.

Ældre græder i Korsør

- Se nu blot på, hvordan de ældre fra Korsør og Skælskør må sendes ud på Blomstergården i Slagelse for at blive rehabiliteret og hjulpet efter sygehusophold. Aflastningspladser og alt placeres der.

Vi har kun een plads til det i Korsør. De forbyggede sig i Slagelse by med Blomstergården, og så må vi alle helt derud - i Nordbyen næsten udenfor bygrænsen, hvor man har lang og svær transport fra Korsør.

- Jeg kan godt fortælle dig, at jeg kender grædende pårørende her i Korsør, der ikke har kunnet komme derop til deres kære. Ældre der har haft store problemer omkring at skulle støtte - og endda sige farvel!

Det finder Anders Nielsen sørgeligt og skammeligt.

Centralisering?

Han har flere eksempler på hvordan fordelingen føles skæv - 'bare se på økonomitallene, hvor meget der går til Slagelse.

Jeg ved da godt, at sygehus og andre ting ligger i Slagelse. Men vi bør gøre mere for en decentralisering her i kommunen,' opfordrer Anders Nielsen.

Bomholt: Ja til demokrati

Forelagt kritikken fra Anders Nielsen svarer kredsformand Tony Bomholt, at man jo netop her har udøvet medlemsdemokrati.

Ugeavisen: Ifølge Anders var man vel blevet lovet et møde, hvor metoderne skulle diskuteres?

Bomholt: - Jo, men det er jo organisationen, der bestemmer her. Det er ikke kandidaterne. Men opstillingen er altså foregået på god demokratisk vis...

Kan ikke følge Anders

Ugeavisen: Kan du slet ikke følge Anders i hans kritik?

Bomholt: - Nej, det kan jeg ikke. Der er jo tale om en sideordnet opstilling. Alle er lige. Og det er medlemmerne, der på demokratisk vis har stemt om rækkefølgen af kandidaterne på listen, slutter kredsformanden.