Klik og se annoncen

Skælskør: I dag, onsdag d. 8. juli, skulle folkene bag Keramikfestival i Skælskør have budt velkommen til årets festival, den sjette af sin slags. Men i år bliver der ingen festival på havnen, for den er som bekendt aflyst på grund af coronapandemien. Til gengæld har de fundet på et alternativ, så man alligevel kan få lidt keramik- og festivalstemning.

For at holde gang i ovnene ude hos keramikerne og dæmpe det store savn af festivalen, har styregruppen bag keramikfestivalen taget initiativ til at arrangere en alternativ udgave: 'Keramikfestival - sammen, hver for sig', som en erstatning for den fest der hvert år er på havnen i Skælskør.

På keramiktur i sommerlandet

I stedet for at samles i Skælskør, kan de besøgende køre ud i sommerlandet og besøge en lang række keramikere, som skulle have deltaget ved årets festival.

På keramikfestivalens hjemmeside er det gjort let at finde, hvilke keramikere man kan besøge, som alle holder åbent særligt denne dag fra kl. 10-18 onsdag den 8. juli. Med keramikere på både Sjælland, Fyn og i Jylland er der rig mulighed for at opdage nye keramik, også denne sommer.

- Vi kan ikke holde den fest vi havde planlagt, men i styregruppen blev vi hurtigt enige om at vi måtte finde på et alternativ, simpelthen fordi vi ikke kan lade være. Vi er enormt glade for at så mange keramikere har lyst til at invitere de besøgende indenfor i egne værksteder rundt i landet. Og i år hvor mange holder sommerferie i Danmark, er det en unik mulighed for at opleve autentiske værksteder, steder man normalt ikke ville komme, siger Mie Hedegaard, koordinator for Keramikfestivalen.

Danmarksmester i aktion

I Skælskør, som man nærmest kan kalde keramikfestivalens hovedstad, vil man kunne besøge over fem forskellige keramikere og opleve en drejedemonstration live af Danmarksmesteren i drejning, Christian Glahn.

Christian sidder ved drejebænken i Kunstnerlavet KITs lokaler i Algade 37a hvor man hele dagen kan se ham i aktion og opleve en særudstilling også.

De mange aflyste markeder og festivaler har også store økonomiske konsekvenser for de mange keramikere som ser frem mod en sommer, hvor indtjeningen skal findes på nye måder. Og at finde nye måder er nøjagtig hvad styregruppen ville opnå med den alternative 'hver for sig' festival i år.

Læs mere om hvilke keramikere som holder åbent på keramikfestivals hjemmeside, www.keramikfestival.dk