Klik og se annoncen

Skælskør: - Tingene er ikke så ligetil for tiden. Som alle andre steder har vi måttet omtænke traditioner for på samme tid at overholde regler og give folk oplevelser, siger Bent Påske fra Skælskør - Eggeslevmagle menighedsråd. Derfor vil man igennem adventstiden og frem mod Hellig Tre Konger opleve pladsbegrænsninger og anderledes arrangementer.

- Det holder dog ikke præster, organister og menighedsråd tilbage, og man planlægger ud fra, at arrangementerne bliver gennemført, indtil COVID-19 evt. æslutter' noget andet.

1. søndag i advent den 29. november er der højmesse kl. 10.00 i Skælskør Kirke, og det er der tilsvarende de efterfølgende adventssøndage. I Eggeslevmagle holder man fast ved traditionen med juletræstænding og efterfølgende kirkegang. Man mødes ved forsamlingshuset kl. 16,00 og når til kirken kl. 16.30, hvor der holdes musikalsk andagt med sang og oplæsning, dog kan menigheden denne dag kun nyde sangen, da fællessang i henhold til reglerne kun kan foregå med højst 18 kirkegængere. Der skal reserveres plads via www.sesogne.dk

Skumringskoncerter i Skælskør Kirke.

Det kan næsten være som at få ekstra tid foræret, når man kan nå dagens gøremål, en tidlig aftenoplevelse og alligevel have en hel aften til rådighed. Sådan er det, når der holdes korte koncerter kl. 18.00 i kirken. En god mulighed for at læne sig tilbage og koble fra, og kun koncentrere sig om at synge kendte salmer og høre dagens indslag, hvor præsterne læser julehistorier, dagens gæstespil ved en musiker som serverer et rent instrumentalt indslag og endelig medvirken af et af kirkens kor naturligvis med kirkens organister ved roret.

Tirsdag den 8. december: Her kommer Lissi Rasmussen med sin harmonika og causerer over smukke juletoner. Sognepræst Kim Jacobsen læser 'Den 4. vismand' af Johannes Jørgensen, og kirkens ungdomskor synger under ledelse af organisterne, Gitte Nyholm Klausen og Kirsten Nyholm.

Torsdag den 17. december: Sognepræst Tina Esholdt Olsson læser op af Johannes Møllehaves 'Hvordan skal vi nå frem til jul'. Mogens Jensen, som er lokalt kendt både som organist og jazzmusiker, fantaserer på klaver i jazzstil over julemelodier, og Koret ved Noret stiller op for at synge for os.

Der kan reserveres plads til begge skumringskoncerter fra den 1. december på hjemmesiden www.sesogne.dk