Klik og se annoncen

Af John Hansen

KOMMUNEN: Der er ekstra run på i disse uger.

Og aldrig har borgmesteren vel haft mere travlt - og mere travlt med at åbne, holde taler og klippe snore end netop nu.

Er det ikke hos Rema 1000 i Slotsbjergby eller i Kongehavecentret (forsinket jubilæums-fejring), så er det hos Professionshøjskolen Absalon ved stationen, hvor man endelig - og efter et knap 10-årigt projektarbejde - nu tør lukke studerende og offentlighed ind for alvor.

Samtidig var der politisk samling med et budgetseminar på Kobæk Strand...hvor man desværre måtte bremse op for en lang række dyre, fremtidige projekter og forbedringer.

Sundhedshus nu fredag

I søndags var der også Flagdag 2021, da på vikingeborgen Trelleborg, og nu på fredag 10. september holder John Dyrby Paulsen indvielsestale for Sundhedshuset på Ingemannsvej 61 i Slagelse.

Her bliver der også taler af praktiserende læge Tue Flindt Müller og to andre socialdemokrater end Dyrby: Regionsrådsformand Heino Knudsen samt formanden for kommunens Forebyggelses- og Seniorudvalg, Ali Yavuz.

Her i fredags var Ali og borgmesteren m.fl. også i Kongehavecentret for at fejre et forsinket jubilæum, inden de tog til Campus Slagelse for hele 300 millioner - og Dyrby hurtigt hastede videre til nye budgetforhandlinger på Kobæk Strand.

Ældrerådet og kommunen lægger i alle tre købstæder op til nyvalg for seniorerne - og det ved septembermøder i alle byer.

Kløvertårnet fredag

I det seneste år har vi fulgt Kløvertårnets skyden i vejret ved Stormbroen og Jernbanegade i Slagelse by.

Nu fredag indvies højhuset med de otte etager og udsigt på toppen, etableret af Arne Juul og Slagelse Boligselskab - sammen med firmaet Niels Lien.

Officiel indvielse er der kl. 13.30, hvor også en god bekendt af Slagelse, vestsjællandske indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (Vipperød-Holbæk) møder frem. Han holder tale sammen med Juul, Glavind og borgmester John Dyrby Paulsen.

Man inviterer offentligheden indenfor til et kig - og lidt fed Medley-musik - i tidsrummet 13.30-16.30.

Flagdagen historisk

Ved søndagens Flagdag talte også en minister, en mere udskældt en af slagsen, forsvarsminister Trine Bramsen.

Anledningen var dog hammeralvorlig, idet det gjaldt hyldesten til alle Danmarks nuværende og tidligere udsendte soldater. Altså også dem, vi benævner Veteranerne.

Desværre svigtede TV 2 Øst både Bramsen og Slagelse-veteranerne (10 års jubilæum i kommunen) nu historisk på Vikingeborgen Trelleborg - og de sendte i stedet reportage fra Næstved.

Dog fik News fra morgenstunden fine live-udtalelser fra HKKF-formand Tom Block, Sørbymagle. Han talte godt for soldatersagen, og han ville have mere end bare skåltaler.

Veterankoordinator Heidi Anita Stentoft og utrættelige René Pamperin fra VeteranHaven i Slotsbjergby fortjener også al mulig ros og anerkendelse - som også behørigt omtalt i Sjællandske mandag.

Masser af samling

Priser og udstillinger præger også disse dage og uger.

Senere følger andre prisoverrækkelser og Erhvervsawarden i november - lige før kommunalvalget.

Vi har oplevet, at Skælskør igen viste sig frem med sin kulturelle folkefest, mens Korsør bl.a. har præsenteret nye kunstværker på Solens Plads.

Lørdag den 11. september fejrer Korsør, Sprogø og Nyborg en ny udgave af Broløbet - en megabegivenhed.

Slots Bjergby fik som nævnt forleden sin Rema midt i en landlig udviklingszone, mens Slagelse kårede endnu en Jesper. Stillinge og Dalmose lægger an til de to første rigtige vælgermøde (før KV21) i kommunen.

Absalon blev endelig indviet - og masser af unge festede og gik i byen ikke mindst i fredags, hvor flere coronarestriktioner var ophævet.

Bolettes fine afsked

Ved en hyggelig reception i Slagelse Erhvervscenter hos Per B. Madsen & Co. tog Bolette Trier sin afsked - efter 10 aktive, flotte år med Vækstfabrikken.

Her er der altså sat noget igang. Først på Willemoesvej og nu i det gamle Posthus på Sdr. Stationsvej.

Og samme aften dikkede Bolette såmænd op på TV 2 Øst, men nu var det som formand for bylauget i Hejninge.

Hejninge er en af de landsbyer, der tager imod flere og flere tilflyttere - udflyttere fra f. eks. Københavnsområdet - og her er man gode til at tage imod og 'integrere' de nye...

Sport, sport, sport...

I sportens verden holdt Svøm Slagelse Korsør sin (nødvendige) sponsorsvømning - i en hal, hvis renovering nu udsættes yderligere.

Svømmeklubben har tabt masser af medlemmer på kort tid og har (hidtil forgæves) søgt kommunen om erstatning.

Team Skælskør Slagelse fortsatte tirsdag aften (efter redaktionens slutning) sine badmintonkampe i ligaen - mens SBI Slagelse igen kom op på over 300 tilskuere til en hjemmekamp i fodboldens 3. division. Man fik 1-1 mod gæsterne fra Arhus på en scoring af Mikkel Petersen.

Studie-velkommen igen

Og så går vi igen over i unge-afdelingen, når vi lige når at tilføje, at det også er nu på fredag 10. september, at Studie- og Uddannelsesbyen Slagelse byder velkommen til sine mange nye studerende.

Det sker bl.a. ved et arrangement i Træskogården ved Anette Borgs idérige Slagelse Musikhus.

Og Musikhuset ligger som bekendt kun få hundrede meter fra Absalon og Campus Slagelse.