Klik og se annoncen

Slagelse: Gitte Levin blev lørdag udnævnt til Årets Kunstner 2020 på Det gamle Trykkeri i Slagelse af formanden for byrådets kultur- og fritidsudvalg, Jørgen Andersen. Og hun kvitterede med noget af en overraskelse. Hun havde malet et portræt af udvalgsformanden, som hun overrakte ham. Og det var tydeligt, at portrættet faldt i både modtagerens og publikums smag.

Forinden havde Jørgen Andersen overrakt Gitte Levin et diplom for hendes status som årets kunstner, den 19. i rækken. Han sagde blandt andet:

- Du er en kendt og anerkendt og anerkendt lokal kunstner, som skaber billedkunst, der spænder fra det de figurative til abstrakt kunst. Du har en unik stil og farvebrug, der altid gør dine billeder genkendelige som dine. Du og vi lever i en smuk natur her ved Storebælt -vandet, lyset og den blå farve fra Bæltet formår du at beskrive gennem dine billeder og din brug af stærke farver.

- Som kulturudvalgsformand glæder det mig, at du med din kunst er med til at skabe oplevelse, fortolkning og glæde hos os, der betragter din kunst. Det er derfor en stor glæde, at jeg på vegne af Det gamle Trykkeri tildeler dig prisen som Årets kunstner, sluttede Jørgen Andersen.

Inspiration fra Tyrkiet

Gitte Levin sagde, at hun var virkelig glad for at komme ind i gruppen af lokale kunstnere, som indgår i kredsen af Årets Kunstner. Hun takkede for det kunsttryk, som er lavet ud fra et af hendes billeder i 225 nummererede eksemplarer. Hun roste arbejdet ud fra sin egen erfaring med samarbejde med den grafiske branche.

Hendes billede er inspireret af et ophold på en kunstskole i Tyrkiet. Det har sit udgangspunkt den græske mytologi. Billedets hovedmotiv er et portræt af Penelope fra en gammel vase. Der indgår jordbær, som bl.a. er symbol på kærlighed og trofasthed. Og netop det udviste Penelope, der ventede i årevis på, at hendes mand, Odysseus, skulle vende hjem fra felttoget i Troja.

Asger Falkenberg, formand for Grafisk Støtteforening, som står bag Det gamle Trykkeri, overrakte Jørgen Andersen kunsttryk nummer 1 af 225 ud fra Gitte Levins billede. Han fortalte, at Årets Kunstner er udnævnt hvert år siden 2002, men at det i år var ved at kikse. Corona satte alt på pause i flere måneder, og dertil kom nogle tekniske problemer, så det i en periode så vanskeligt ud. Men heldigvis er der stor opbakning i den grafiske branche til Det gamle Trykkeri. Så med stor teknisk hjælp og støtte lykkedes det at holde traditionen ved lige.