Klik og se annoncen

Halsskov: Gamle, rustne metalspande, vævet stof og glas. Der var nok at komme efter, da Slagelse Sportsdykkerklub i weekenden lagde vejen omkring Halsskov Havn i forbindelse med årets store affalds-indsamlingsdag, arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening.

Dansk Sportsdykker Forbund har i den forbindelse taget teten for også at få indsamlet affald under vandet ved kyster og havne, og det fik Slagelse Sportsdykkerklub til at arrangere en tur til Halsskov for medlemmerne, for at indsamle affald i havnebassinet. 12 af klubbens dykkere meldte sig til turen og stillede kl. 9 i klubbens nye klubhus på Ceresvej 32d i Korsør, til briefing af turleder Carl Tronhjem. Dykkerleder Steen Bendtsen gennemgik sikkerhedsforholdene, en havtemperatur på 6 grader kan give kraftig nedkøling. Så makkere skulle holde sammen, der skulle gennemføres makker- og dykkerleder-tjek og dykkertiden skulle overholdes.

Dykkerbasen blev sat på stranden lige syd for færgelejerne. Dykkerleder og stand-by dykker gjorde sig klar til dykkerne, som stort set alle var i tørdragt. Ditte Westergaard var både den eneste kvindelige dykker, og den eneste i våddragt. - Ditte er sej, konstaterer man i klubben.

- Kom bare an, lød det fra Ditte. - Solen skinner og det er næsten sommer.

Havet blev indtaget af dykkere med net til indsamling af affald. Magnus Jacobsen og Flemming Jensen var først under overfladen og efter ca. 25 minutter brød de overfladen igen med tre rustne 5 l spande, hvor etiketterne næsten var gået til. Magnus og Flemming dykkede ned igen og kom senere ind med yderligere to spande. Alle dykkere kom ind med affald.

- Der blev registreret følgende: 1,3 kg dåser, 39,2 kg metalspande og jern, 17 kg vævet stof og glas. I alt 65,2 kg affald. Ud af glasaffaldet kunne man få det indtryk at nogen havde nydt shaker drinks i sjusglas og herefter smidt det ud i havnen. Havet kan skjule mange ting, men dykkere ser det - og på alle de kyststrækninger vi dykker på, fastslår man fra dykkerklubben.

Efter vejning og sortering af affaldet blev det lastet på Jan Gregersens trailer, for at blive kørt til det nærmeste affaldplus station.

Efter turen mødtes man igen i klubhuset på Ceres Strand i Korsør. Kaffe blev brygget og dykkerflasker blev tanket så de var klar til næste dyk i dansk farvand.

Dykkerkursus på vej

Slagelse Sportsdykkerklub oplyser at man starter et nyt CMAS1 dykkerkursus op. - Kursustart lørdag 8. maj kl. 9.30. Medbring håndklæde og badetøj. Kursussted er det nye klubhus på Ceresvej 32D i Korsør. For yderligere info: kontakt klubbens formand Uffe Larsen, tlf. 26203705.