Klik og se annoncen

Slagelse: - Jeg startede d. 16. maj 1980 hos Falck i Sorø, og var der ti år før jeg kom til Slagelse, fortæller Teddy. Som husker de mange blandede opgaver i de første år, hvor en Falck-mand rykkede ud til alle opgaver, og blot skiftede tøj til opgaven: ambulancekørsel, kran, dyreredning m.m.

- Landmænd havde mulighed for at sende deres syge dyr til Landbohøjskolen, og kunne tegne abonnement på dyretransport, så vi kørte også med heste, køer og grise, både om dagen og om natten.

Vi kørte for eksempel også et pengeskab. Vi påtog os alle opgaver - næsten! Og man kunne sagtens være ude og køre kran og få en melding: skynd dig hjem, vi har en ambulancekørsel. Så måtte man i en fart hjem og trække i noget andet tøj. Vi var rigtige Falckmænd!, smiler Teddy.

Selv forlod Teddy, der altid har boet i Slagelse, et job som mekaniker, for at melde sig under fanerne hos Falck.

Siden er det gået slag i slag, til hvor vi er i dag. Hvor en Falckredder er langt mere specialiseret i forhold til tidligere. I dag er der for eksempel også både behandlere og paramedicinere. Teddy har været med hele vejen, og deltaget i et utal af kurser, indenfor både ambulancekørsel, krankørsel, krisepsykologi m.m.

Undervejs har han blandt andet også taget imod fire børn i ambulancen - og været med til at genoplive personer, som bagefter er vendt tilbage for at sige tak for livet.

Gør som os!

Andre former for dramatik har der også været. Blandt andet dengang en bil kom på tværs under en udrykning.

- Vi kom kørende ude fra Sorøvej og skulle på en udrykning ind mod byen, da en bil pludselig drejede lige ud foran os. Det skete lige ude foran det daværende Bosch på Sorøvej. Og vi kunne bare sidde og vente på hvornår bilen holdt. Vi røg gennem butiksruden hos Bosch, hvor lagermanden fik sig en ordentlig forskrækkelse. Men der skete faktisk ikke noget med os. Så vi var ovre for at hjælpe damen, som var kørt ind foran os. Hun havde syntes hun holdt i vejen, og ville skynde sig at køre væk. Så vi fik vores eget ordsprog: Gør som os, kør ind til Bosch, griner Teddy.

Glad for jobbet

- Jeg har været glad for mit arbejde. Det har været en rejse. Tidligere skulle man for at være redder kunne yde førstehjælp og give ilt. I dag giver vi både medicin og behandler patienterne, konstaterer Teddy, som selv er uddannet behandler. Og fungerede som sådan i en årrække.

- Lige indtil jeg satte mig ind på kontoret, fortæller Teddy, som efter 20 år som arbejdsmiljørepræsentant blev udnævnt til fællesarbejdsmiljørepræsentant, og dermed ikke længere var med i den daglige kørsel. Efter 3½ år blev korpsets i alt fem stillinger som fællesarbejdsmiljørepræsentanter imidlertid nedlagt.

- Og jeg blev spurgt, hvad jeg så ville, fortæller Teddy, som syntes tiden var forpasset til at vende tilbage til jobbet som behandler. - Så jeg hoppede på Peters bil. Vi kører ST, liggende sygetransport, med ikke behandlingskrævende patienter. Vi skal bare sørge for at patienten ligger godt, konstaterer Teddy, som nærmer sig de 67 år.

Det betyder dog ikke at der er umiddelbare planer om at gå på pension. - Jeg kan blive ved, så længe mit kørekort holder.

Teddy er i øvrigt også bestyrelsesmedlem i Falcks personaleafdeling, som står for mange forskellige aktiviteter og tilbud til medarbejderne.

Marianne, gift med Teddy gennem 44 år, beskriver da også sin mand som Falckmand med stort F.

- Han har altid gået op i Falck-relaterede spørgsmål og værnet meget om Falck-navnet.

For hele familien har Falck kort sagt været lidt af en livsstil gennem de 40 år.

Normalt markeres et 40 års jubilæum med en reception på Falckstationen. Men i de her coronatider er det et spørgsmål om det bliver en mulighed.

Det afhænger helt af de officielle retningslinjer, og besluttes internt hos Falck.