Klik og se annoncen

Af John Hansen

Fokus på uddannelse og ikke mindst fokus på erhvervsuddannelser er i top for tiden.

Og nu får 339 ottendeklasseelever fra syv folkeskoler i Slagelse Kommune en særlig chance for nærmest at føle fagligheden i praksis.

Det beretter Jacob Mortensen (leder af UU Slagelse), Tanja Risom (Uddannelsesvejleder) og Jan Kronborg, alle fra UU på Willemoesvej, her i uge 34 til Uge Nyt.

Tre raske uger

Og det bliver i uge 35, 36 og 37, at disse 8.klasses-elever fra syv folkeskoler i Slagelse Kommune får mulighed for at opleve det faglærte arbejdsliv på egen krop - gennem projektet 'Unge i praksis'.

Det skal altsammen hjælpe dem med at blive klogere på sig selv og klogere på de muligheder, som en god erhvervsuddannelse rummer.

Unge i praksis er et 3-årigt landsdækkende projekt som gennemføres af lokale UU-centre i Allerød, Roskilde, Slagelse, Fredericia, Skanderborg og Odder Kommuner i samarbejde med erhvervsskolerne og en række brancheorganisationer.

Ungdommens Uddannelse...

Med udgangspunkt i følgende citat fra programleder Mahtab Beigi fra UU DANMARK, er UU Slagelse (Ungdommens Uddannelsesvejledning) gået sammen med ZBC og lokale virksomheder i arbejdet omkring at give de unge gode oplevelser:

'Vi ved af erfaring, at det at opleve hverdagen på en arbejdsplads har afgørende betydning for unges valg af uddannelse.

Hvis vi gerne vil have flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, skal de have mulighed for at opleve det.

Vi husker sjældent det, vi har fået fortalt eller set, men en oplevelse glemmer vi aldrig. Derfor vil vi gerne give de unge gode oplevelser med erhvervsuddannelserne, ' siger programleder Mahtab Beigi fra UU DANMARK, som med støtte fra Nordea-fonden har iværksat projekt 'Unge i praksis'.

Slagelses 2. år

I Slagelse Kommune er man nået ind i 2. år, og projektet har fået vokseværk.

Hvor vi sidste år startede ud med beskedne 39 unge deltagere, har vi i år sprængt alle rammer og kan bryste os af at have hele 339 spændte, nysgerrige og engagerede unge med.

At så mange unge kan deltage på én gang, skyldes udelukkende den overvældende opbakning som vi har mærket såvel på ZBC som hos de lokale virksomheder vi har opsøgt. Fælles for de deltagende virksomheder og ZBC er, at man har udvist et særdeles stærk engagement omkring arbejdet med at sikre fremtidens faglærte.

Så gør vi klar...

I det sidste lange stykke tid har der derfor været hektisk aktivitet hos UU Slagelse, erhvervsskolen ZBC og ude hos de deltagende virksomheder.

- Sammen står vi bag det nye initiativ om et sammenhængende vejledningstilbud til de unge, hvor man udover at få ekstra kollektiv vejledning også kommer i to dages brobygning på en erhvervsuddannelse efterfulgt af tredages minipraktik i en virksomhed.

- Når de unge kommer tilbage på deres skole igen, binder de deres oplevelser af såvel brobygnings- og praktikforløbet sammen i et oplæg, hvor de fortæller deres kammerater, lærere og repræsentanter fra de deltagende virksomheder om deres oplevelser og mødet med en arbejdsplads, fortæller man hos UU Slagelse.

339 praktikpladser

- At opnå de 339 praktikpladser er derfor for længst lykkedes, og vi er stolte af at kunne præsentere hele 16 forskellige erhvervsuddannelser i denne runde af projektet, siger man hos UU.

Onsdag, torsdag og fredag i uge 35, 36 og 37 besøger de unge deltagere følgende lokale virksomheder:

Biltema, Elgiganten, It-frontservice Slagelse Kommune, Sv.Aa.Nielsen, Slagelse Sygehus teknikafdeling, Børneinstitutionen Børnegården, Børnehuset v. Storebæltsvej, H.P. Christensen, El:con, Jernbjerggårds anlægsgartneruddannelse, Jernbjerggårds økologiske landbrugsuddannelse.

Slagelse Transportcenter, KW-betonteknik, Børnegården Kildebakken, Børneinstitutionen Sydbyen, Holger Christensen, Jysk Sengetøjslager, Comwell Korsør, Comwell Klarskovgård, Kokke- og tjenerskolen i Slagelse, Niels Lien, Alliancehavens køkken, køkkenet på Slagelse sygehus, Netto, Bilka, Børnehaven Østervang og Kvickly.

Her vil de få mulighed for at bruge de kompetencer, som de har tillært sig i løbet af mandagens- og tirsdagens brobygningsforløb på ZBC.

Læs mere

Er man blevet yderligere nysgerrig på projektet, kan man læse meget mere på hjemmesiden www.ungeipraksis.dk

Er man virksomhed og interesseret i at høre mere om det lokale arbejde, eller ønsker man at høre mere om rollen som praktikvært, er man meget velkommen til at kontakte UU Slagelse.