Klik og se annoncen

LAG. Landudvikling Slagelses EU-midler, KVIK-pulje og Naturpulje er i høj kurs blandt foreninger og ildsjæle. Selv med Covid 19 oplever man på det lokale LAG-sekretariat på Posthuset, at der er stor lyst til at sætte nyt i gang. Men der er også gode penge at hente: I 2020 er der i alt til uddeling godt 2 mio. kr. i EU-midler og dertil penge i KVIK-puljen og Naturpuljen. Der er stadig mulighed for at indsende en ansøgning

Slagelse Kommune: Otte ansøgere af KVIK-puljen og fem ansøgere af LAG/EU-midler har på det seneste nydt godt af Landudvikling Slagelses midler til støtte af landområderne. Alle projekter skal enten skabe vækst eller nye oplevelser og faciliteter, der gør det mere attraktivt at komme på besøg eller bo i vores landområder. Knap 450.000 kr. fra KVIK-puljen og knap 1,2 mio. kr. fra EU er der på det seneste delt ud.

Vi rykker ud i naturen

Særligt har Landudvikling Slagelse modtaget mange ansøgninger om penge til nye aktiviteter, som foregår udendørs - enten i naturen eller blot aktiviteter, der under normale omstændigheder foregår indenfor.

Formand for Landudvikling Slagelse, Niels Jørgensen, siger: - Vi er i bestyrelsen imponeret over de mange nye tiltag. Særligt oplever vi, at folk er meget interesserede i at rykke ud i naturen og lave aktiviteter der. Dejligt lige at kunne give en hjælpende hånd med, når lokale kræfter tænker kreativt og finder på nye oplevelser. Det trænger vi især til i denne tid. Og så passer det som fod i hose med Landudvikling Slagelses satsning på naturoplevelser. Vi så jo gerne, at endnu flere får øje på vores skønne natur.

Send en ansøgning

Der er ansøgningsfrist til EU-midler den 8. september. Naturpuljen og KVIK-puljen har løbende frist. Hvis man har en god ide til et projekt, der sætter en udvikling i gang i landområderne, kan man læse mere på www.landudviklingslagelse.dk og kontakte koordinator Anne Mette Christiansen. Det er en god ide at skrive eller ringe i god tid, inden ansøgningen sendes. 'Landområderne' betyder inden for Slagelse Kommune, men uden for Slagelse by.

Støttede KVIK-projekter i efteråret 2020 og forår 2021:

Â?¢ 'Skaterbane - Multipark'. Vestsjællands Ungdomsklub vil etablere en udendørs skaterba-ne, der også skal kunne bruges til løbehjul og rulleskøjter. 50.000 kr.

â?¢ 'Middelalderdage og -marked i Skælskør 2021'. Skælskør Turistforening og Leila Joens-son vil etablere en tilbagevendende middelalderevent i Skælskør fra sommeren 2022. 50.000 kr.

â?¢ 'Etablering af vinterarbejdsrum'. Korsør Ro- og Kajakklub vil etablere et vinterarbejds-rum til reparation af klubbens både. 50.000 kr.

â?¢ 'Madpakkehus i Venslev'. Venslev Lokalråd har fået 50.000 kr. til et madpakkehus midt i Venslev til fælles samlinger mm.

â?¢ 'Udvidelse af terrasse ved Agersø Lystbådehavns Grill og café'. Lystbådehavnens Grill og café udvides med en terrasse vest for caféen, som skal bruges til musikarrangementer mm. 49.522 kr.

â?¢ 'Jump, dance and fitness Vestsjælland'. Etablering af ny motionsforening med udendørs-aktiviteter som trampolintræning, dans og fitnesstræning. 50.000 kr.

â?¢ 'Græskarfestival'. 50.000 kr. til etablering af Græskarfestival som en tilbagevendende be-givenhed.

â?¢ 'Klap en ged på Omø'. 50.000 kr. til Omø Kultur og Fritidsforening til etablering af gede-fold nær Omø Havn til fornøjelse for øens beboere og turister.

â?¢ 'Udendørs multifitness station'. 50.000 kr. er givet til Dalmosehallen til udendørs træ-ningsredskaber.

Projekter støttet med LAG/EU-midler i efteråret 2020 og forår 2021:

Â?¢ 'Nyderiet'. I Boeslunde har et lokalt par fået 80.000 kr. til at etablere salg af lokale produkter, madkurser, røgvarer mm. ved Boeslunde Røgeri

â?¢ 'Opskalering af produktion'. Nøddehuset i Korsør: 56.000 kr. til køb af nye maskine, så produktionen og pakningen af nødder kan opskaleres.

â?¢ 'Tryktester'. Blower Door-Light i Boeslunde: 387.980 kr. til udvikling af en ny tryktester.

â?¢ 'GAARDIUM'. Guldagergaard: 299.250 kr. til nye udstillingselementer i parken til tilbagevenden-de sommeraktiviteter.

â?¢ 'Naturrum Korsør Lystskov Naturlegeplads'. Restaurant Sommerlyst: 367.000 kr. til etablering af lege- og friluftsfaciliteter i skoven.

â?¢ Endnu flere er på vej og afventer endelig godkendelse i det nationale LAG-sekretariat.