Klik og se annoncen

Af John Hansen

Sidst på måneden sker det.

Live og på helt unik vis. Og siddende.

Og det sker i Slagelse på datoerne 28. og 29. august med både Carpark North (om fredagen), Jesper Binzer og andre skønne musiknavne og bands - ved en såkaldt mini-festival.

Programmet

Atlantia, Slagelse Sommerlyd på pladsen ved det gamle posthus, kan rumme 400 tilskuere hver af de to aftener.

Fredag 28. august lægger man kl. 19 ud med Mattis, hvorpå selveste Carpark North følger fra kl. 21.

Om lørdagen åbner Go Go Berlin kl. 19, mens man kl. 21 runder hele musikfestivalen af med Jesper Binzer.

Minifestivalen

Det har jo som sagt været småt med livemusik og festivaler denne sommer. Men nu er det altså en kendsgerning, at netop Slagelse kommer til at danne ramme om en minifestival, oven i købet med Jesper Binzer og band som et andet hovednavn lørdag aften.

- Ja, vi tog chancen, da den opstod. Og vi har mødt stor hjælpsomhed og opbakning, fastslår man fra arrangørside - også i radioens P4 Sjælland.

Atlantia Slagelse Sommerlyd

Festivalen har som nævnt tidligere fået navnet Atlantia Slagelse Sommerlyd, og begge dage åbnes portene fra kl. 18.00.

Den indhegnede p-plads bag Det gamle Posthus på Sdr. Stationsvej, som er praktisk placeret helt op til Slagelse Station, vil danne ramme om det særlige (corona-) udendørs musikarrangement.

Og der vil være plads til ca. 400 gæster begge aftener.

Hurtigt sat på plads

Festivalinitativet er bl.a. sat effektivt i søen af Jacob Vedel Hejlesen og Miguel Calderon.

- Vi har knoklet løs i tre-fire uger nu, og det ser ud til at bære frugt. Vi er kommet rigtig godt fra start. Og har mødt stor interesse og opbakning.

- Det var egentlig Miguel, der leverer merchandise til Jesper Binzer, som ringede til mig, fortæller Jacob Vedel Hejlesen, som samtidig oplyser at en måling på interessen for et sådant arrangement har vist at 93 pct. af i alt 200 adspurgte var 'meget interesserede'.

Han beretter også om stor opbakning fra blandt andet Slagelse Kommune og Slagelse Erhvervscenter.

Aftale...

- Vi har indgået aftale med Jacob Vestergaard og Atlantia ejendomme, hvilket betyder, at navnet for vores musikevent nu hedder Atlantia Slagelse Sommerlyd.

Aftalen med Atlantia har betydet, at vi har kunnet virkeliggøre projektet med at skabe denne festival. Atlantia samt indtil videre en lang række andre lokale virksomheder har, selv i en svær tid, fundet et bidrag frem til at støtte vores initiativ, og på den måde udvist stor og flot opbakning til projektet. Gennem deres bidrag har de også tilkendegivet et stort ønske om at være med til at gøre en forskel for Slagelse. Det er vi super taknemmelige for, understreger Jacob Vedel.

Brug for opbakning

- Vi er dog ikke helt i mål endnu. For at det skal kunne hænge sammen, så skal vi stadig have flere virksomheder med ombord, men lige så vigtigt er det, at folk i kommunen støtter op og kommer til koncerterne, fastslår Jacob Vedel, som bruger sin sommerferie fra bachelorstudierne på arrangementet.

Han understreger, at der er tale om et non-profit initiativ, baseret på frivillighed. Mere info i næste uge...