Klik og se annoncen

Henny Ferrold

Genåbning. Bedstes Hus ved Stillinge Strand genåbner i dag onsdag. Konceptet er fortsat gode, danske retter, men der er både nye tiltag og nye retter på menuen

Stillinge Strand: - Vi glæder os bare til at komme igang! Det er budskabet fra Lene og Erik Christensen, Bedstes Hus på Drøsselbjergvej 92 ved Stillinge Strand. De slår i dag onsdag d. 21. april kl. 12 dørene op for deres sjette sæson i Bedstes Hus, med dansk frokostbuffet på menuen.

Lene og Erik Christensen havde på forhånd besluttet at åbne, også selv om det kun blev med udendørs servering på terrassen. Men med den seneste lempelse af coronarestriktionerne bliver det nu muligt at spise indenfor, hvis man bestiller bord og kan fremvise en gyldig negativ coronatest, mens en test ikke skal forevises ved udendørs servering.

I Bedstes Hus er man klar til at overholde alle gældende coronarestriktioner.

- Vi fik det til at fungere sidste år, det fortsætter vi med!

Lene og Erik ser frem til at komme igang for alvor.

- Vi startede med take away palmesøndag, fortæller parret, mens telefonen ringer flittigt med bestillinger af dagens ret: stegt flæsk med persillesovs. Lene og Erik lægger dog ikke skjul på at de glæder sig til at byde gæsterne indenfor.

- Vores forretning er ikke baseret på take away. Det er med til at holde skindet på næsen, men vi mangler gæsterne i restauranten, fastslår parret, som allerede har sagt goddag til rigtig mange nye sommerhusejere i området.

De får nu muligheden for også at slå sig ned i de hyggelige rammer.

Gode danske retter

- Vi fortsætter med vores koncept med gode, danske retter, oplyser Lene, som samtidig fortæller om nye ting på menuen. Blandt andet lanceres om lørdagen en ad libitum ret, gammeldags flæskesteg.

Som noget nyt inkluderer ad libitum retterne i år også dessert: - En stor, lækker isbar, samt kaffe og te.

Frokostkortet er det samme som sidste år, men aftenkortet er ændret en smule, blandt andet med nye '80'er-retter': plankebøffer, og Bedstes Walevska: planke med kartoffelmos, hvidvinsdampede rødspætter, stegt rødspætte, hummer-bisque med rejer, asparges og tomat, og toppet med hvidløgsstegte kongerejer og jomfruhummer.

- Og så vil vi gerne fejre genåbningen. Det gør vi ved at byde på et velkomstglas til alle spisende gæster, oplyser Lene.

Sommerbuffeter og gårdhavehygge

Fra juni til september lines om søndagen op til frokostbuffet, og lørdag aften er der strandbuffet.

- Sidste år præsenterede vi vores gårdhave, et stort telt med små, hyggelige borde. Den følger vi op på i år i ugerne 28-31, om søndagen med livemusik i forskellige genrer.

- Og så håber vi at vi i år kan få lov til at afslutte sæsonen med afslutningsfest med tyrolerstemning den sidste lørdag i september, fastslår Lene og Erik Christensen, som sidste år måtte aflyse festen grundet coronanedlukningen.

Også når det gælder Bedstes take away er nye retter kommet til. Blandt andet Underground is i seks forskellige varianter, idet mange har efterlyst muligheden for dessert.

Nyt i år er i øvrigt at Bedstes Hus holder lukket om tirsdagen. Alle øvrige dage har Bedstes Hus åbent kl. 12-22.

Se evt. mere på www. Bedsteshus.dk