Klik og se annoncen

Af Henny Ferrold

Slagelse: - Vi ville rigtig gerne have holdt en kæmpe fest eller reception. Men vi må have det til gode, til sundhedsmyndighederne tillader det. Det er beskeden fra Tim og Nicklas Daugberg, Hansen Biler Slagelse A/S på Teknikvej 2c. Den 1. juni overtog de den resterende halvdel af forretningen, som de to brødre nu ejer helt og holdent, efter de i 2016 overtog den første halvdel af virksomheden.

Om Tim og Nicklas på hhv. 31 og 26 år dermed er Danmarks yngste bilforhandlere, tør de ikke svare på.

- Men vi kender ikke andre med en gennemsnitsalder under 30.

Den endelige overtagelse af den lokale Skoda- og Suzuki-forretning er gået langt hurtigere end først forventet.

- Vi gik efter en plan med en resultatløsning, hvor vi kunne speede tempoet lidt op, og det har vi gjort. Men det har kun kunnet lade sig gøre på grund af medarbejderne, som alle har løftet i flok, og vores loyale kunder, som har troet på processen. Det er vi meget bevidste om, fastslår de to brødre, der begge er uddannede mekanikere.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi ikke har studeret. Men vi har været i lære to forskellige steder, hvor vi tydeligt har kunnet se hvad der virkede - og hvad der ikke gjorde. Vi har taget det bedste med, og brugt vores sunde fornuft. Det er vores grundlag, fastslår Tim.

Samarbejdet mellem de to brødre er en ekstra styrke.

- Nicklas og jeg er ikke sådan nogen, der sætter os ned og bruger en hel weekend på at lægge en plan. Til gengæld kan vi finde på at ringe til hinanden midt om natten, hvis vi får en god idé.

- Vi er ligeværdige her, og deles om alt, hvad vi laver. Vi bliver da også uvenner. Men der går fem minutter, så kører vi videre.

- Vores familier synes, vi har lidt svært ved at skille arbejde og familieliv - men det bliver vi husket på ved middagsbordet!

For både Nicklas og Tim er biler en helt særlig og vigtig del af tilværelsen.

- Det skal helst ha' fire hjul, rat og pedaler,

Det gælder også i den sparsomme fritid, hvor motorbanen er et vigtigt frirum.

- Her kan vi være fuldstændig lige med alle andre - der er ikke noget med butik eller handel - bare at gi' gas, smiler Tim, som ved et impulsivt come-back i motorsporten denne sommer kørte en sejr hjem i crosskart på hjemmebanen: Nisseringen.

- Ellers er vi der udelukkende for at supportere klassen og hjælpe nye kørere i gang.

Det går godt!

Til trods for at overtagelsen af virksomheden er sket midt i en krisetid, ser brødrene lyst på fremtiden.

- Det går godt! Trods corona har det været et rigtig godt år allerede. Vi havde da også et par triste måneder i foråret efter d. 12. marts, men det kom ret hurtigt op at køre igen.

- I og med vi ikke har nogle unødvendige medarbejdere, var det til at have med at gøre, og vi har ikke sendt en eneste medarbejder hjem i coronatiden, eller søgt en eneste krone i kompensation. Vi har klaret det selv. Det synes vi er et stærkt signal: at vi ikke har skullet have hjælp udefra.

- Det har kostet en masse omsætning. Men vi har ikke direkte sat penge til, fastslår Tim. - Igen en kæmpe cadeau til medarbejderne, som finder løsninger og holder gryden i kog.

Fra dårlig til god forretning

Den stabile økonomi og den positive udvikling var ellers ikke det, der kendetegnede forretningen, da de to brødre tog over i Slagelse. De kom fra Hansen Biler A/S i Kalundborg, hvor de begge var ansat som sælgere. Men da man i Slagelse-afdelingen pludselig måtte sige farvel til den daglige leder, som ellers var på vej til at købe sig ind i forretningen, fik Tim og Nickas Daugberg tilbuddet om de ville overtage halvdelen af forretningen i Slagelse. - Vi skulle ta' en hurtig beslutning. Og da vi kom tilbage efter sommerferien, mødte vi bare op i Slagelse, smiler Tim.

- Vi vidste godt, det var en dårlig forretning økonomisk dengang, og vi har mange gange bandet ad os selv, fordi vi havde engageret os i en rodebutik - men også husket hinanden på, at hvis det ikke havde været det, havde vi aldrig fået chancen!

- De første to-tre år gik med at få justeret ind med de rigtige medarbejdere og processer i forretningen, og få det hele op at køre. Vores første fokus er at kunderne skal hjælpes og bilerne sælges, men det var lige så vigtigt, at vi fik styr på medarbejderstaben, fastslår Tim.

- Alle de medarbejdere, vi selv har peget på, er her heldigvis endnu. Det er vi superstolte af!

Fortsat Hansen Biler Slagelse A/S

For de i alt 11 medarbejdere har overtagelsen af virksomheden ikke ændret noget som helst. Det samme gælder firmanavnet, som fortsat vil være Hansen Biler Slagelse A/S.

- Nu kører det, og folk kender navnet, fastslår Tim.

Med overtagelsen af den resterende del af forretningen er en vigtig milepæl i hus, og det er naturligt at spørge til fremtiden.

- Der er helt sikkert planer og en masse ideer på tegnebrættet, men slet ikke noget, der er langt nok til at vi kan snakke om det endnu.

- Lige nu går vi og venter på alle vores hybridbiler - og håber man i regeringen bliver enige om et fornuftigt afgiftssystem. Skoda har meldt ud at der kommer ti nye el- og hybridmodeller i løbet af de næste to år, og Suzuki udvikler hele tiden deres hybrid - med hver ny model får den lige en tak mere. Så vi regner med at vi får travlt de næste år!