Klik og se annoncen

Skælskør: - Intet mindre end en berigende oplevelse. Under den bølgende teltdug i parken på Guldagergaard har man den sidste uge kunnet opleve samtalesaloner, der både rører tankecenteret, følelserne og de covid-stramme lattermuskler. Beriget af vidende og saglige personligheder fra hver sit univers, men med en udstråling og evne til formidling, der er enestående.

Og det fortsætter i denne uge også.

Moral, politik og videnformidling

Programmet spændte fra præst og blogger Kathrine Lilleør og Signe Wenneberg til Rane Willerslev og Claus Dalby. Noget for enhver, og hver af dem trak omkring 100 tilhørere i parkens smukke telt.

Og man må sige, at de fik 'én på opleveren' alle sammen.

- Mandag lagde ud med Kathrine Lilleør, sognepræst ved Sankt Pauls Kirke i København, forfatter og debattør, med kulturkommentator og kulturredaktør på Berlingske, Anne Sophia Hermansen. De lagde i skøn forening op til en seriøs og humoristisk samtale omkring moral, etik og me too, uden at løfte pegefingre. Interessant og berigende i sit stof og fornuftige synspunkter, iblandet gran af skarphed i retorikken, men uden fordømmelse. Fantastiske magiske fem kvarter med skybrud og silende regn under den beskyttende, varme teltdug.

- Tirsdagen løftede de 100 tilhørere videre gennem et super foredrag med Signe Wenneberg omkring miljø og monopolisering i hele vores samfund. Ligeværdighed i den mindste afkrog var parolen og med et skulderklap til udflytning og en fremtid, hvor de unge vælger det provinsielle frem for storbyerne for opvækst til deres børn.

Personlighed

- Professor i social antropologi og direktør for Nationalmuseet i København, 50-årige Rane Willerslev, var en ganske speciel oplevelse i det unikke telt onsdag ved middagstid, i fællesskab med Anne Sophia Hermansen.

Rane Willerslev er en fantastisk fortæller, hvor det personlige gå-på-mod væltede ud over scenekanten. Personlig og rimelig intim i sin retorik og gribende i sine holdninger, der giver den aldrende professor og direktør medvind blandt især de unge. Men med pressen og kulturpaverne på nakken har Rane Willerslev haft det svært i at realisere sine uortodokse ideer.

Så var det fredag med 58-årige Claus Dalby, dansk forlægger, forfatter og tv-personlighed med interesse for havedyrkning, som der står i kendis-bogen. Endvidere har Dalby siden 2002 lavet adskillige bøger om haven, ligesom han med Jaume Ferrer Servera i 1987 etablerede Forlaget Klematis, som er en af Danmarks største udgivere af danske børnebøger.

Det blev en rig oplevelse i planternes tegn og ideer omkring både store og små beplantninger.

Spændende uge

Denne uge præsenteres torsdag den 15. juli Sko/Torp på scenen, poprock-duoen bestående af sanger Søren Sko og guitarist Palle Torp, og fredag rykker sangerinde og sangskriver Dorthe Gerlach i teltpælene, mens ugen afsluttes lørdag aften med både skulpturbrænding i parken af Janina Myronovas flotte skulptur indtil midnat og Bobo Moreno med sit unikke repertoire til After Dark Koncert i teltet. Det er den fjerde skulpturbrænding i Guldagergaard-parken.

- Har du ikke billet til disse forestillinger, så skal du nok skynde dig at få anskaffet dig en på claytopia.dk, lyder det gode råd.

Ugeavisen ønsker dig rigtig stor fornøjelse!