Klik og se annoncen

Af John Hansen

POLITIK. Venstres borgmesterkandidat i Slagelse Knud Vincents taler varmt for, at man fra rådhuset og kommunen - aktivt, bredt og konstruktivt - bør bruge alle lokalt indvalgte folketingsmedlemmer. 'Jeg ville samle, benytte og bruge alle MF'ere, uanset parti, valgt her i Slagelse-Korsør kredsen - det skal man for at kunne lægge et politisk pres,' påpeger Vincents

KOMMUNEN: Som bekendt er Slagelse kommune og den lokale folketingskreds ikke særligt markant og bredt repræsenteret i Folketinget netop nu.

Eksempelvis er regeringspartiet Socialdemokratiet p.t. slet ikke begunstiget af et indvalgt medlem fra Slagelse-Korsør Kredsen.

Ej heller væsentlige partier som Dansk Folkeparti, Radikale og Enhedslisten kan tælle repræsentanter fra den ellers store vestsjællandske kreds.

Vi har kun få inde...

Det er normalt ganske vigtigt, at en by og en kommune har gode, tætte og direkte forbindelser ind til Christiansborg - og ikke mindst da til regeringsbærende partier og deres ledelser.

Men det har Slagelse pr. valgdemokratiet ikke haft m.h.t. Socialdemokratiet og flere andre partier - ikke siden Henrik Brodersen, Villum Christensen og endda John Dyrby Paulsen selv var indvalgte i det høje ting.

Nu må man 'nøjes' med, at f.eks. V, K og SF har indvalgte MF'ere fra netop Slagelsekredsen. Og Slagelse som ofte kalder sig 'Vestsjællands hovedstad'...

Brug alle partier

'Jeg synes, det er særdeles vigtigt for en kommune som Slagelse at have indvalgte folketingsmedlemmer på Borgen - og allerhelst fra så mange partier som muligt.

Og lige så vigtigt mener jeg, det er, at borgmesteren og kommunen også bruger de MF'ere, man har. Og det uanset hvilket parti de kommer fra,' siger Venstres borgmesterkandidat Knud Vincents til VDonline og Ugeavisen.

To fra Venstre

Netop nu er Knud Vincents så heldig - eller dygtig - at have hele to Venstre-repræsentanter på Christiansborg.

Dels den fra Slagelsekredsen indvalgte Morten Dahlin, dels tidl. borgmester Stén Knuth, der nu bliver fremtidens folketingskandidat i kommunen.

SF har p.t. unge Astrid Carøe (fra Bromme, Sorø, tidligere) og De Konservative har Brigitte Klinteskov Jerkel (Greve) i tinget - og det er de eneste indvalgte herfra Slagelsekredsen.

Prøv at samle...

Knud Vincents: 'Jeg mener, det gælder om at benytte og udnytte de lokale og lokalt indvalgte folketingsmedlemmer, vi har i Folketinget.

Det bør være naturligt, at man prøver at tale med MF'erne og også samle dem engang imellem, helt uanset hvilket parti, de er indvalgt for. Det vil være min indgangsvinkel til det at være borgmester for en bredt samarbejdende kommune,' påpeger Vincents.

Her tænker han bl.a. på vigtige områder og sager indenfor infrastruktur, forsvar, arbejdsmarked, integration, sundhed og psykiatri samt miljøproblemer som senest med den meget alvorlige PFOS-sag i Korsør.

Politisk pres fra Slagelse?

'Det er en af de vigtige opgaver for en borgmester at samle politikerne på tværs af partierne.

Det er godt at være fælles om noget, set ud fra kommunens synsvinkel. Så kan man også lægge et fælles, politisk pres på forskellige sager - til gavn for Slagelse Kommune og dens 80.000 borgere,' tilføjer Knud Vincents.

'Jeg ville bruge alle vore folkevalgte - det er da meningen med det.'

Søge alliancepartnere

Angående f.eks. aktuelle tog, vej- og motorvejsønsker kan man sige, at det i øvrigt har været godt og vigtigt, at vi på Vestsjælland og Sjælland i det hele taget - regionen og alle kommunerne - har stået sammen om at kæmpe for vejene ved Kalundborg og Næstved.

Også selvom selve Slagelseområdet p.t. ser ud til at stå meget langt fra afgørende lokale nyskabelser.

Men det politiske pres direkte fra Slagelse må i disse år også siges at være særdeles indsnævret og begrænset.