Klik og se annoncen

Af Henny Ferrold

Slagelse Kommune: - Hold da op. Jeg skulle have haft traileren med! Det var en af de umiddelbare reaktioner, da seks medlemmer af de to lokale Rotary klubber i Slagelse mandag mødte op i VestsjællandsCentret for at hjælpe til med at uddele bunkevis af flotte og fint indpakkede gaver, som var indkommet i forbindelse med det Ønsketræ, som VestsjællandsCentret i december måned har haft opstillet, i samarbejde med Slagelse Kommune.

På ønsketræet kunne man plukke en ønskeseddel og opfylde et eller flere gaveønsker fra et barn i en familie, hvor midlerne ikke er til at fejre jul, og julegaver ellers må undværes.

Men sådan bliver det ikke i år: Alle børn, som har leveret en ønskeseddel, kan se frem til at få mindst ét ønske opfyldt. Faktisk er der 2-3 gaver til næsten alle børn, fortæller Jane Dahl, marketing manager i Vestsjællandscentret. Hun fortæller at der nærmest har været være rift om ønskerne.

- Så sent som forleden stod en ældre mand og manglede en ønskeseddel. Han ville så gerne gi' en gave. Da der ikke var flere ønskesedler, gik han ned og købte to gavekort á 500kr., som blev givet til børn, som kun skulle ha' en enkelt pakke.

- Jeg synes virkelig folk har været gavmilde, fastslår Jane Dahl. - Jeg synes, der er flere i år, som har taget en ønskeseddel og opfyldt alle tre ønsker. Der var også et barn som havde ønsket et skatebord: Her købte man også en hjelm, selv om det ikke stod på sedlen.

Giverne spreder sig over alle aldersgrupper.

- Det er både unge mennesker, familier med børn, som går ud og køber en eller flere gaver til et andet barn, og ældre mennesker.

I alt er der indkommet ca. 400 gaver, til 150 børn i alderen 0-18 år, oplyser Jane Dahl, som også glæder sig over at lokale Rotarymedlemmer hurtigt meldte sig til at uddele de mange pakker til modtagerne.

Pakkerne blev fordelt på seks ruter rundt i kommunen, og mandag eftermiddag blev de seks lokale Rotary-'julemænd' tungt belæsset sendt afsted for at sprede glæde og god julestemning med de mange pakker - og en flaske vand og en æske chokolade til turen!