Klik og se annoncen

Slagelse & Korsør: Coronakrisen har affødt mange triste og negative historier. Men der er også langt mere positive budskaber - bl.a. fra Imerco i Slagelse og Korsør, hvor man for længst har fået gang i hjulene igen.

- Dejligt! - og lidt overraskende i øvrigt - så går det egentlig ganske fremragende for os, konstaterer indehaver Mogens Buur. Som ellers havde sine bange anelser.

Den første tanke var: - Det går helt galt! Og det gjorde det også de første par uger, konstaterer Morgens Buur.

Slagelseforretningen ligger ved Casinotorvet, lige midt mellem VestsjællandsCentret og Galleriet, og da de to centre blev lukket ned, forsvandt områdets naturlige kundestrøm til Imerco. Alligevel har Mogens Buur valgt at holde åbent hele vejen gennem krisen.

- De første par uger følte jeg, at jeg var med i en science-fiction film, som den sidste mand på jorden. Vi tabte masser af omsætning. Men allerede ugen op til påske var en meget stor uge for os, med masser af omsætning - selv om vi ikke var i nærheden af vores budgetter.

- Men derefter har det virkelig kørt, og vi har været langt over vores budgetter - som ikke er blevet ændret på grund af coronakrisen.

- Det eksploderede helt op til Mors Dag, hvor der stod kunder hele vejen ud af butikken, op til de lukkede døre ved Galleriet, fortæller Mogens Buur.

- Ligesom mange andre havde vi hjemsendt medarbejdere, fordi vi ikke troede, der ville blive så travlt. Men nu er alle kaldt tilbage, konstaterer Buur.

Som samtidig fortæller om ansvarsbevidste kunder, som spritter hænder, holder afstand og giver hinanden plads i butikken.

For Imerco i Korsør gælder det samme billede. Også her er man kommet godt gennem de to første krisemåneder. - Folk bliver hjemme i Korsør og handler, vurderer Mogens Buur.

Mogens Buur har ikke nogen umiddelbar forklaring på den hurtige, positive udvikling. - Kunderne må jo kunne li' at komme i Imerco, lyder det med et lunt smil.

Idag er både centre og restaurationer igen på banen, genåbningen er godt i gang.Uvisheden er dog stadig med på sidelinjen

- Selv om jeg har været med i mange år, både i Slagelse og på landsplan og med både dagligvarer og specialvarer og har lidt erfaring, har vi ikke tidligere prøvet det her. Vi anede ikke, hvordan det ville blive, konstaterer Mogens Buur.

Når det er sagt, ser han generelt positivt på fremtiden i både Korsør og Slagelse. Korsør har som nævnt været med hele vejen.

- Slagelse er en regional by, som trækker kunder fra et stort område, og jeg forestiller mig at folk også fra de mindre byer vender tilbage til Slagelse, for at se det store udvalg her.