Klik og se annoncen

Festival. Folkene bag musikfestivalen Atlantia Slagelse Sommerlyd synes, at festivalen fortjener en gentagelse. Bevæggrunden er stadig den samme som sidste år, og hvis den kommende planlægning går efter planen, og restriktioner igen bliver løftet, er der igen musik i dagene 20. og 21. august 2021 bag den gamle postterminal på Sdr. Stationsvej Slagelse: - Vi trængte i 2020 til et lyspunkt i en svær tid, og det gør vi fortsat, fortæller Miguel Calderon, ophavsmand og booker for Slagelse sommerlyd. Når Miguel husker tilbage, så er det ikke helt til at forstå, at det lod sig gøre; - Vi stod med en idé om en enkelt solokoncert med Jesper Binzer, forsangeren fra DAD, men inden vi fik set os om, stod vi med en festival i hænderne - og heldigvis for det, for det stod hurtigt klart for os, at økonomien ville se bedre ud som festival, og derfor blev det til en to-dages festival med to artister pr. aften. - Det var et impulsivt forsøg i nogle svære tider. Netop tidernes svære omstændigheder, betød faktisk, at der opstod et helt utroligt fællesskab og opbakning til vores projekt, uddyber han. - Det stærke sammenhold blandt frivillige, gæster og erhvervslivet betød, at vi fik sat Slagelse eftertrykkeligt på landkortet med en positiv historie, live reportager fra DR i TV-avisen Morgen, TV2-Øst, og P4 - det var jo faktisk helt vildt, og det kom som noget af en overraskelse, at vi også skulle afsætte tid af til at styre alle de medier, siger Miguel.

Erhvervslivet og frivillige sikrede festivalen

- Festivalen kunne næsten ikke have fået en bedre start, og det hang sammen med, at næsten alt forløb som planlagt, og netop derfor har folkene bag festivalen nu åbnet op for en gentagelse. Publikum gav sidste års festival topkarakterer, og sammenholdt med de frivilliges imponerende engagement fortjener det en gentagelse, udtaler organisator og programchef Jacob Vedel Hejlesen. - Selv om vi havde corona og tiden imod os, beviste vi over for os selv, vores publikum og omgivelser, at vi magtede opgaven, og det har givet os blod på tanden, uddyber han. - Vi har ikke ligget helt stille efter festivalen. Først skulle vi dog lige sunde os, for det var meget intenst at bygge en festival op på kun otte uger, fortæller han. - Det har jo givet os blod på tanden, og nu ser vi muligheden for en gentagelse, fordi støtten var så overvældende - ikke mindst fra erhvervslivet i og uden for kommunen. Faktisk havde det aldrig kunnet lade sig gøre at gennemføre festivalen uden den økonomiske støtte, som erhvervslivet ydede. Vi modtog nemlig ingen økonomisk støtte fra nogen offentlige instanser, dog skal det nævnes, at vi havde et super samarbejde med flere folk fra Slagelse kommune. Herudover fik vi lavet et strategisk samarbejde med Jacob Vestergaard fra â??Atlantia Ejendomme', og han bidrog helt formidabelt med at få erhvervslivet involveret. Det samarbejde har vi nu udbygget, og Jacob Vestergaard har engageret sig endnu mere i år, og derfor kommer festivalen igen i år til at hedde â??Atlantia Slagelse Sommerlyd, fortæller Jacob Vedel Hejlesen.

Billetsalg åbner snart

- Vi arbejder med flere strategier i år, så vi hurtigt kan tilpasse os de forhold, der er til august. Alt er stadig usikkert, men vores fordel er, at vi debuterede under en corona tid, og det gør os manøvredygtige og omstillingsparate. Vores primære håb er selvfølgelig, at det bliver muligt overhovedet og dernæst, at vi kan få stolene væk, så det kan blive med et stående publikum og selvfølgelig tillige at kunne lukke flere gæster ind. Kan vi lukke flere gæster ind, kan vi også få flere navne på programmet og samtidig sikre os en bedre økonomi for festivalen. Men udgangspunktet lige nu er en gentagelse fra sidste år, altså en siddende musikfestival. Vi forventer en snarlig åbning for billetsalget og arbejder pt. på højtryk med at få lavet det bedste musikprogram, som økonomien tillader. - Dem som er tidligt ude og støtter vores initiativ vil til gengæld også få en early bird pris. Det gør vi af to årsager; vi vil gerne anerkende dem, som vil os og en festival i Slagelse, og naturligvis også for at rykke hurtigt på billetsalget. Skulle det mod forventning vise sig, at vi ikke kan gennemføre festivalen grundet coroanarestriktionerne vil alle, som ønsker det, få deres penge retur, så folk kan med ro i sindet købe billet. Vi har en klar forventning om, at vi kan melde udsolgt, inden festivalen slår dørene op til august. Skulle det vise sig, at restriktioner bliver hævet så meget, at vi også skulle have muligheden for at lukke flere publikummer ind, vil vi heller ikke tøve med at booke flere artister til de to dage', fortæller Jacob Vedel Hejlesen.

Mange frivillige