Klik og se annoncen

Korsør: Det blev folkemusiker og sangskriver Natasja Lee Dickinson fra Præstø, der blev den fjerde folk-musiker der løb med 'Årets Helge'-prisen.

I en hyggelig, og ikke mindst humoristisk, atmosfære, blev prisen overrakt af musiker Erik Grip til Natasja Lee Dickinson i Korsør Kulturhus, hvor publikum efterfølgende kunne nyde hendes mesterlige kunnen.

Natasja Lee Dickinson er dansk/engelsk og har en helt unik og karakteristisk stemme, som har nuancer der godt kunne minde lidt om Joan Baez, Loretta Lynn og Janis Joplin.

Udover aftenens vinder, bød arrangementet også på musik ved landskendte Erik Grip, sidste års prismodtager Jarl Jacobsen med trio, samt Folk Friends og lokale Nor.

'Årets Helge' er opkaldt efter bysbarnet og musikeren Helge Arildsø. Efter hans død i 2014 valgte hans enke Anne at donere den hyre, han ikke nåede at få udbetalt som booker på årets Skagenfestival til en fond, som hvert år skal finde et nyt ungt folkemusiktalent.

Præmien er ikke en pengepræmie, men muligheden for at spille på nogle de største folkspillesteder i Danmark, herunder Skagen, Tønder, Strib, Slagelse, Korsør, Præstø.

Herudover er den et tilbud om hjælp med bookingarbejdet til kunstneren, som endeligt ved prisoverrækkelsen også får det fysiske tegn på titlen, en skulptur, 'Årets Helge', som er lavet specielt af den lokale keramikkunstner Torben Lundsted.