Klik og se annoncen

- KOMsammen er en del af Ventilen Danmark, som arbejder for at forebygge og afhjælpe ensomhed blandt unge. I KOMsammen kan 15-30-årige komme, hvis de føler sig ensomme og gerne vil gøre noget ved det, oplyser lokalkonsulent Charlotte Lykke, Ventilen Danmark.

- Konceptet er, at det er meget sjovere at lave sund mad af lækre råvarer, når man har nogen at spise med. Og det er langt lettere at komme ud ad døren og få rørt sig, hvis man har nogen, der regner med en. Sådan har langt de fleste mennesker det og konsekvensen er, at ensomhed og usund livsstil meget tit går hånd i hånd. Alle aktiviteterne foregår på et niveau som alle kan være med på, og som alle kan føle, de får noget ud af. Konceptet er efterhånden velafprøvet, da de to første KOMsammen-tilbud, i Odense og København, har fem år på bagen.

I KOMsammen Slagelse arrangerer ressourcestærke unge frivillige sunde og sjove aktiviteter for og med 15-30-årige, der gerne vil spise sundt og bevæge sig i fællesskab med jævnaldrende. Alle aktiviteterne foregår på et niveau, som alle kan være med på, og som alle kan føle, de får noget ud af. Konceptet er efterhånden velafprøvet, da de to første KOMsammen-tilbud, i Odense og København, har fem år på bagen.

KOMsammen Slagelse er Ventilens fjerde KOMsammen-tilbud og det 19. lokale tilbud i alt.

Med hjælp fra Nordea-fondens pulje 'Det gode, unge liv' er Ventilen i gang med at udvide konceptet. Formålet med KOMsammen er hverken at få de unge til at tabe sig eller komme i god form, og de behøver ingen forudsætninger for at starte. De skal blot kende følelsen af ensomhed og have lyst til at få lidt sved på panden sammen med andre unge, pointeres det.

Ligesom i Ventilens mødesteder er KOMsammen et trygt sted, hvor man kan træne sine sociale færdigheder. De frivillige sørger for, at alle føler sig som en del af fællesskabet.

KOMsammen Slagelse holder til i Cafe Uno på CSU, Rosenkildevej 88B i Slagelse.

KOMsammen har åbent hver onsdag kl. 18.00-21.00, hvor de unge frivillige mødes med ensomme unge for at lave mad eller dyrke sport/lege/bevægelse sammen. Ved første besøg møder man en halv time før, dvs. klokken 17.30, til en lille samtale med to af de frivillige, hvor man kan høre lidt om hinanden og finde ud af om det er det rigtige tilbud for vedkommende.