Klik og se annoncen

Af Mette Juhlmny@sondagsavisen.dk

Udlejning: Med forårssolen lige i ansigtet og udsigt over vandet til Glænø, er det ikke svært at sætte sig ind i, hvorfor H.C. Andersen elskede at komme på Holsteinborg og i omegnen. Idyllen er intakt, og nu kan man leje sig ind for en aften, en weekend eller en uge om man vil på Fjordbakken i Bisserup et selskabs- og konferencehus, der indenfor det sidste år er blevet sat i stand fra a-z.

Ejeren, Ulrik Dahl, viser rundt på stedet, som fremstår professionelt og hjemligt på en og samme tid. Det første selskab er for nylig overstået i den store sal. Her har Team Rynkeby Vestsjælland festet og fået 80.000 kr. overdraget af Ulrik Dahl til børnecancerfonden støtte hertil er netop hele formålet med cykelturen til Paris.

Fjordbakken rummer en stor festsal med plads op til 100 gæster, glassal, kaffestue, billard/fjernsynshyggerum, nye køkken- og toiletfaciliteter samt 15 dobbeltværelser. Det hele kan lejes som nøglehus, hvor man selv sørger for al forplejning og servering eller man kan købe en pakkeløsning, hvor Ulrik Dahl trækker på samarbejdspartnere.

"Det er åbent for udlejning. Man kan få en kok med eller selv medbringe en," oplyser Ulrik Dahl, der via kokke har fået flere udlejninger i kalenderen. Interessen for at finde et feststed, hvor man selv kan stå for indholdet, er stigende, og det vil sandsynligvis komme Fjordbakken til gode.

"Her er plads til kurser, konferencer, fester. Vi har it-udstyr i det hele her," fortsætter Ulrik Dahl.

Allerede fart på kalenderen

Fjordbakken kom på direktørens hænder pr. 1. januar 2012. Siden da har han haft gang i renoveringen, og er nu for alvor klar til at tage fat på udlejningerne. Selv om han endnu ikke har gjort det store væsen af markedsføringen, er der dog allerede flere arrangementer i kalenderen, heriblandt syv bryllupper i august og september alene. Også konfirmationsdatoerne i 2014 er allerede ved at være optaget.

Derudover har firmaer og hele familier booket sig ind. Udover de indendørs faciliteter, har Fjordbakken to gode terrasser med udsigt over vandet, en stor plæne med plads til leg og hygge, og her er endda trukket strøm til campingvogne, hvis sengepladserne indendørs skulle blive for få.

Historiske omgivelser

Fjordbakken ligger ikke bare naturskønt, det rummer en hel del historie. Huset kan dateres tilbage til 1834, hvor det oprindeligt var en kro, der hørte under Holsteinborg. Efter den nye skolereform i 1839 blev stedet omdannet til skole, og fungerede som sådan frem til 1954. Herefter overtog Lauritz Knudsen Fjordbakken og brugte det som kursus- og feriecenter for sine ansatte. Det er dem Ulrik Dahl har overtaget stedet efter.

"Jeg er kommet her i området siden jeg var barn. Jeg elsker Bisserup. Her er et fantastisk fugleliv, og landsbymiljøet er bevaret."

Og uden tvivl vil en del falde for Bisserup og Fjordbakkens charme med god grund. Ulrik Dahl er ejer af stedet, og står for udlejningen, men den daglige pasning og fremvisning står oldfrue Lena Jensen for.

Læs mere på: www.fjord-bakken.dk.