Klik og se annoncen

Af Solveig Hansen

Eventyrteatret: Liva Stehr Nielsen er 12 år og bor i Korsør. Hun går i 6. klasse på Lille Egede Friskole, og hun har gået på Eventyrteatrets Dramaskole i fire år. "De Vises Sten" er hendes anden store forestilling.

I forestillingen har Liva to roller: Den ene er som gadepige i Indien - den anden er at være dubleant for en af hovedrollerne, Prinsesse Nidra, der i øvrigt spilles af Julie Vangaa fra Herlufmagle.

Et forrygende eventyr

Eventyret om De Vises Sten udspiller sig overvejende i det magiske og eventyrlige Indien. For at redde sin lillesøsters liv begiver drengen Kim sig ud på en farefuld færd i jagten på De Vises Sten, som siges at have magiske egenskaber. I sin søgen hvirvles han ind i et forrygende eventyr, hvor helte og guder samt en troldmand og en oprørsk prinsesse får skæbnesvager betydning for de to søskende.

Udtaget til juleforestilling

Udover, at Liva Stehr Nielsen lige nu har forrygende travlt med De Vises Sten, så er hun faktisk netop også blevet udtaget til at skulle spille med i Eventyrteateret juleforestilling, hvor kun 30 ud af de 93, der er med i De Vises Sten udtages. Og derudover har hun sagt ja til at tage med på turné med forestillingen De Vises Sten i uge 7 og 8, som er et nyt tiltag fra Eventyrteaterets side - for at nå længere ud end København.

"Hun er en travl lille dame i øjeblikket, og hun lever lidt et rakkerliv, men det er hundrede procent Liva, der bestemmer, om hun vil, og hvor længe hun vil fortsætte", siger Karina Nielsen, der er mor til Liva Stehr Nielsen og naturligvis pavestolt af sin datter, der allerede er begyndt at tale om at kontakte andre teatre i København for at fremme sin karriere ad den vej.

Vaskeægte drama queen

"Der er ingen tvivl, om at det er det her, hun vil", siger Karina Nielsen, der nu godt kan forstå, da pædagogerne i Liva´s børnehave i sin tid sagde, at hun var lidt af en drama queen - i den gode betydning forstås.

Lige nu og her spiller De Vises Sten frem til søndag den 19. oktober, hvor det er muligt at se Liva Stehr Nielsen på de skrå brædder i glassalen i Tivoli.

Billetter kan købes på www.eventyrteatret.dk

De Vises Sten er skrevet af forfatteren Gunvor Reynberg og komponisten Christian Dahlbergog bliver instrueret af Bo Skødebjerg.