Klik og se annoncen

Af Hanne Juhl

Jubilæum: Det var en god mulighed, der viste sig for et år siden, da ARKIdesign flyttede fra Nygade til Algade. "Det var godt at komme 'ned til jorden' - det giver bedre synlighed i forhold til kunderne. Og så er parkeringsforholdene også bedre," siger arkitekt Morten Seeger med et skævt smil.

10 år er både lang tid og kort tid, men for ARKIdesign er der sket rigtig meget i de forløbne år. "Der er kommet flere folk til, og vi har udvidet vores arbejdsområde fra at være det helt traditionelle arkitektfirma til at vi har fået større arbejdsopgaver og specielle sager," fortæller Morten Seeger

Kommunalt arbejde

Nogle af de opgaver, der er kommet ind ad døren til ARKIdesign er blandt andet byggestyring og bygherrerådgivning. Især i forbindelse med større byggerier for kommuner og boligselskaber.

"Det bliver en mere 'hel' opgave, om man vil," siger Morten Seeger. "Vi laver budgetoplæg, forhandler og er med til at søge midler via landsbyggefonden, kommer med bud på hvordan man forbedrer og fremtidssikrer i f.eks. en afdeling af et boligselskab."

Ikke kun lokalt

Arbejdet for en arkitekt er ikke kun blevet mere omfattende rent praktisk, men også geografisk. ARKIdesign arbejder over en stor del af Sjælland.

"Lokalt har vi blandt andet Slagelse Kommune, og på nuværende tidspunkt er vi i gang med Korsør Svømmehal, hvilket har været en anden slags arbejdet da vi har fået muligheden for at fremhæve det karakteristiske, og gøre det lidt specielt ? da lysindfaldet skal forbedres og facaden renoveres ? i sin helt egen stil. Det er skønt, " siger Morten Seeger. Vi har også gang i ombygningen af en del af Skælskør Skole til musikskole, og Fæstningen er vores seneste projekt på fæstningstårnet med opstart sidst i august som vi har været heldige at arbejde meget med. Derudover har vi dog også opgaver for BoligKorsør med tilsyn ifm. Byggeri af handicapboliger og rådgivning for helhedsplaner for fremtidssikring af boligafdelinger, yderligere har vi opgaver i Høng, Kalundborg, Holbæk, Roskilde og Greve Kommune. Så det er mere spredt geografisk end det var førhen. Vi har sågar lavet en lokalplan for et område i Roskilde Kommune, hvilket var et meget spændende arbejde", fortæller Morten Seeger.

Stilstand i det private

Hos ARKIdesign er de glade for de større opgaver, for de seneste mange år har der været en stilstand på det private område.

"Der er ikke mange, der bygger et arkitekttegnet hus i dag", til gengæld er der en del, der tager arkitekten med på råd og som byggestyrer, når de får bygget hus af et typehusfirma, fortæller Morten Seeger, og det er en god idé. Da det er bedst en tredje mand er inde over et byggeri som ikke er tilknyttet typehusfirmaet.

"Vi kan komme med gode råd og vurderinger i forhold til det håndværksmæssige", siger han. "Ind imellem har vi da også stadig små 'enkle' opgaver som en carport eller en garage som der også skal være tid til.

Vi har derimod haft en del brandsager for private, desværre kan man sige, da det er et stort tab for de skadeslidte. Mange er dog ikke klar over at de i deres forsikring er dækket til hjælp af en rådgiver uden omkostninger for skadeslidte. Forsikringsselskaberne gør selvfølgelig ikke deres kunder opmærksom på dette da det er en ekstra omkostning for forsikringsselskabet. Men mange gange når den skadeslidte står med et brændt hus, er der mange ting som man ikke lige tænker på og når man først har lavet erstatningsaftalen med forsikringsselskabet kan man ikke komme med ekstra krav efterfølgende.

Vi laver også huseftersyn samt energimærker, men her kan vi også mærke stilstand, husene bliver ikke solgt så hurtig som før krisen.

De 10 første år

Hvordan ser fremtiden så ud for ARKIdesign? "Vi satser på de kommunale, offentlige og industrielle opgaver ", siger Morten Seeger

"Men jeg håber da, at der kommer lidt mere gang i det private igen, så vi kan få lov til at arbejde med disse opgaver også."

ARKIdesign holder reception i anledning af 10 års jubilæet torsdag den 21. august fra kl. 14-16.30 for kunder og samarbejdspartnere.