Klik og se annoncen

Af Mette Juhl mny@sondagsavisen.dk

Korsør: Kommandantboligen på Fæstningen i Korsør har gennemgået en større istandsættelse i år. Resultatet er der lige så mange delte meninger om, som der altid har været om bygningen. Således er den engang blevet kaldt "et to-etagers fuglebur".

Gyrit Kaaber, formand for Bevaringsforeningen i Korsør, kalder den derimod for "en fryd for øjet", og netop derfor er det kommandantboligen i nye klæder, der modtager foreningens bygningspræmiering i år.

"Dygtige folk har arbejdet bag presenningen og der er kommet et meget flot resultat ud af det."

Kommandantboligen rummer meget historie i mere end en forstand. Den historiske bygning fra omkring 1720 huser nemlig i dag Lokalhistorisk Arkiv for Korsør og omegn.

De har levet i eksil under istandsættelsen, men er nu flyttet tilbage og klar til genindvielse af kommandantboligen den 6. december.

Det var da også en repræsentant fra Lokalhistorisk Arkiv, Marianne Hulstrøm, der tog imod plaketten fra bevaringsforeningen.

Borgmester Lis Tribler glædede sig over, at renoveringen af kommandantboligen falder i Bevaringsforeningens smag.

"Det er en renovering på gammeldags manér. Det er en flot og nænsom renovering, som sikrer bygningen i fremtiden."

Borgmesteren oplyste desuden, at næste skridt ude på Fæstningen er en istandsættelse af tårnet.

Det er 17. gang Bevaringsforeningen for Korsør uddeler en bygningspris. Som altid foregår det på Korsør bys fødselsdag, den 26. november. I år fyldte købsstaden 588 år.