Klik og se annoncen

Af Henny Ferrold

Skælskør: - Det er meget spændende kunst, der bliver vist i de forskellige boder, og på trods af de problemer der er med corona, synes jeg arrangementet er flot, det ser professionelt ud! Og så er det glædeligt for keramikfestivalen at vejret er som det er. Det var reaktionen fra en af dagens besøgende, Per Thuesen, ved årets keramikfestival i Skælskør, som onsdag blev afviklet i strålende sommervejr. Vera og Per Thuesen havde taget turen fra Sørbymagle.

- Det er første gang, jeg er hernede, men jeg har hørt en masse om det, blandt andet i forbindelse med vores egen forening, Kunst & Kirker, hvor vi har to kunstnere i bestyrelsen, fortæller Per Thuesen, som er formand for både Kunst og Kirker og Slagelse Turistforening.

Mere end 70 keramikere

Keramikfestivalens mange hvide telte bugnede af spændende keramik, fremstillet af mere end 70 professionelle keramikere fra både ind- og udland. Fra fine, små ørestikker til flotte bænke, håndvaske, finurlige figurer, smukke skåle og et væld af andre ting. Ganske som det plejer at være ved den populære festival.

Til gengæld var afviklingen ikke helt som de tidligere år. Udstillerne var af corona-hensyn i år fordelt på to områder, på parkeringspladsen ved Skælskør Bibliotek, og på plænen ved havnen. For første gang krævede besøget også forudgående køb af en billet. Det skabte lidt forvirring for nogle. Men langt de fleste havde helt styr på både billet og besøg, og hyggede sig mellem de mange boder.

Ud over synet af de mange værker af keramikere fra ind- og udland var der også mulighed for at selv at få fingre i leret og dekorere chaussesten til Skælskørs fortove, der var også drejedemonstrationer, lerværksted for børn, samt inde på biblioteket keramisk årsudstilling.

Begivenheden strakte sig ud over de to festivalområder også til den resterende del af bymidten med spændende udstillinger, fra Gammel Torv til Nytorv, hvor der mange ting at se, også selv om man ikke på forhånd havde fået købt billet til keramikfestivalen.

Rigtig fine udstillinger, blandt andet Ehlers Samling, Bruuns Hjørne og i det gamle rådhus på Gammeltorv, KITs lokaler på Algade, på Svanetorvet og på Nytorv, og hele byen summede af liv og glade besøgende, som nød både de mange udstillinger.

Og ikke mindst det strålende solskinsvejr, så også boderne med iskaffe og andre læskedrikke havde gang i salget.

Cirka 4000 besøgende

75 procent af de i alt 4000 billetter var solgt allerede før udstillingen åbnede, og ved middagstid var der kun ledige billetter tilbage til udstillingens sidste tidsrum kl. 16-18. Dermed lander årets besøgstal tæt på de 4000, hvilket er cirka halvdelen af, hvad festivalen samler under normale omstændigheder.

Fra arrangørerne var Metha Molsted godt tilfreds med forløbet.

- Der har været fin forståelse, folk har været helt med på at restriktionerne ikke er vores opfindelse - vi ville gerne have haft det som vi plejer, fastslår Metha Molsted.

Alt forløb da også i god ro og orden. Venlige vagter guidede gæsterne rundt til de rigtige udstillingspladser, og sørgede for at alle restriktioner blev overholdt. Pengene fra billetsalget forventes i øvrigt til at gå i et med de ekstra sikkerhedsforanstaltninger, som corona-restriktionerne har affødt. Blandt andet indhegningen af festivalrområderne og de professionelle vagtfolk ved indgangen.