Klik og se annoncen

Af Henny Ferrold

Skælskør: Traditionen tro er der også i år markedsdage på Nytorv i Skælskør hver lørdag kl. 10-14 frem til d. 18. august. Her kan man både gøre et godt køb, blandt andet på helt lokale fødevarer, og nyde lørdagsstemningen i byen.

- Hele vores tanke er at fremme salget og fortællingen om de lokale fødevarer fra Skælskør og omegn, fastslår Tom Solberg, næstformand i Skælskør Erhvervsforening.

- Vi er jo en landsdel fyldt med sol og positive timer, og derved mange gode grøntsager, især jordbær, æbler og kirsebær bliver produceret i mangfoldighed i Skælskør. Lokale foreninger, med Marinegarden som spydspids, har sagt ja til at bemande vores bod på Nytorv, og derved stå for salget af de varer, som bliver udbudt fra lokale avlere. Vi starter med et årstidens grundsortiment fra Søborggaard i Eggeslevmagle, Peter Hartvig fra Søborggaard vil hver torvedag sammensætte et sortiment, som foreningerne kan sælge løs af på torvet.

Avancen vil gå ubeskåret til de deltagende foreninger.

- På denne måde får vi slået flere fluer med et smæk, samt styrket vores i forvejen stærke sammenhold i Skælskør og omegn, pointerer Tom Solberg.

- Vi får fokus på vores gode kvaliteter, og ikke mindst, så får vi en fantastisk stemning i vores hyggelige by.

Der er i øvrigt også mulighed for at få en gratis stand i forbindelse med markedsdagene på Nytorv. Så har man mod på at tømme skuffer og skabe, har man mulighed for at sælge tingene på Nytorv.

Man kan booke en stand ved at komme et smut forbi Kaiza Interiør i Fællesskabet på Algade 24 (helst onsdag), eller man kan kontakte Connie på telefon 60944345.

Hygge og musik på Svanetorvet

Når man alligevel er i bymidten i Skælskør, er det bestemt værd at lægge vejen et smut forbi Svanetorvet også. Her er etableret en stor sandkasse, som bruges flittigt, og et hus, hvor der ofte sælges drikkevarer, især de dage der er musik.

Om torsdagen leveres musikken af Retro Effekt. De spiller gratis, men til fordel for Julemærkehjemmet, så al indsamling går ubeskåret til dem, oplyser Tom Solberg.