Klik og se annoncen

Af Henny Ferrold

TIvoli: - Vi glæder os til på lørdag, hvor vi skal spille I Tivoli. Vi skal både marchere gennem haven, gå tattoo på plænen og spille fællesnumre sammen med de andre deltagende korps.

Det er budskabet fra Slagelse Garden, som er med, når Landsgardeforeningen lørdag samler en bred vifte af landets bygarder til en stor fælles garderdag i musikkens tegn i Tivoli, hvor forlystelseshavens egen Tivoli-Garde også optræder.

- For mange er det en stor dag at få lov at spille i Tivoli, fastslår Jacob Frederiksen, formand for Slagelse Garden.

Program for dagen

Dagen starter klokken 12.30, hvor Tivoli-Garden vil give koncert. Herefter vil programmet veksle mellem tattoos og koncerter af de deltagende garder. Klokken 17.00 vil garderne gå parader rundt i Haven og slutte ved indgangen til Plænen. På Plænen mødes alle medvirkende bygarder klokken 17.30, og i fællesskab afrunder de dagen med en sidste koncert. Tivolis gæster kan se frem til et arrangement, som omfavner gardertraditionen og er for alle musik- og garderinteresserede og for hele familien.

Medvirkende bygarder

Bygarder fra både Jylland, Fyn og Sjælland vil deltage til Garderdag og være med til at repræsentere deres lokalområde og gardermusikken.

På dagen kan man, udoverTIvoli-Garden, opleve: 6. Juli Garden, Nakskov Garden, Danehofgarden, Juelsminde Pigegarde, Nykøbing Falster Garden, Roskilde Garden, Slagelse Garden og Varde Garden

Afslutning på svær periode

Det har på mange måder været et svært år for Landsgardeforeningens medlemmer og Tivoli-Garden, hvor Covid-19 har gjort det umuligt for de enkelte garderkorps at mødes og øve sig på at spille musik sammen.

De unge gardister har løbende modtaget undervisning online, og først for nylig har er det igen blevet en realitet at mødes og øve instrumenternes toner i fællesskab. Mange af de faste arrangementer, som korpsene plejer at have i kalenderne, er blevet aflyst. Også Danmarksmesterskabet for Bygarder, som skulle være afholdt 2. weekend i juli i Slagelse, er blevet aflyst. Nu kan gardisterne se frem til Garderdag, hvor de glæder sig til at vise deres hårde arbejde frem for Havens gæster og fylde Tivoli med glædesfyldte toner.