Klik og se annoncen

Kirke Stillinge/Kalundborg: Kan købmænd være hverdagens helte? Og komme på frimærker?

- Ja og nej. Købmænd er jo 'bare' sat i verden for at tjene penge, og måske derfor blev Kalundborgs Meny-købmænd ikke udvalgt til at komme med på Postnords udgivelser med 'hverdagens helte', konstaterer Finn Møller, Møller i Mejeriet i Kirke Stillinge.

- Det er jo synd, fordi netop de to købmænd, Peter og Michael, gør sig bemærket ved at gøre rigtig meget for deres kunder, fortæller Finn Møller, som derfor har lavet et frimærke med Peter og Michael.

Finn Møller er kunstner og driver kunstgalleriet MØLLER i mejeriet i Kirke Stillinge tæt ved Slagelse, han er selv 'bare' købmand og har været selvstændig detailhandler siden 1984, en købmand i ordets bredeste forstand.

- Jeg har efterhånden lavet mange frimærker med kendte personer: Margrethe, Henrik, Præsidenten, Ministeren og Slagelses borgmester John Dyrby, og motiverne kommer, når jeg bliver inspireret af noget jeg støder på i medierne, siger Finn Møller.

- Jeg følger i sagens natur alt hvad der har med frimærker at gøre, og da jeg så at et par købmænd var blandt de nominerede, måtte jeg naturligvis også kigge nærmere på dem. Jeg har aldrig besøgt deres butik, det er lidt langt væk til det ugentlige indkøb, men jeg har mange kunder i galleriet som med stor glæde køber ind i deres supermarked.

Faktisk var Finn Møller allerede i gang med at lave et keramik-frimærke med de to populære købmænd, endnu før at afstemningen i Postnord var færdig, og han fik ret: købmænd er åbenbart ikke helte.

Mandag d. 7 juni var Finn Møller stået tidligt op, og kl 7,30 overraskede han de to friske købmænd med sin version af et frimærke med deres portrætter.

Det blev heldigvis modtaget med stor glæde, og delt på de sociale medier, konstaterer Finn Møller.