Klik og se annoncen

Korsør/Slagelse: Fastelavnsfesten blev sløjfet og det samme gjorde bedsteforældredagen. Der blev heller ikke trillet påskeæg eller danset om juletræ. Tiden med corona har på mange måder været aflysningernes tid i Børnehavene Ravnereden, der er en del af Lille Egede Friskole, og som ligger mellem Korsør og Slagelse. Og derfor har personalet længe overvejet, hvad de kunne gøre, for at give børnene en festlig dag.

Torsdag den 10. juni tog de derfor revanche for alle de fester, der har måttet aflyses under corona, og holdt en kæmpe børnefest for alle børnehavens børn med vikingetema og historier fra Den Nordiske Mytologi. Det sidste stod en ægte viking for, som børnehaven i dagens anledning fik på besøg fra Trelleborg. Temaet var passende, da stuerne i Ravnereden hedder 'Hugin' og 'Munin' efter Odins to ravne.

- Fordi det har været sådan en svær tid, så synes vi, at børnene i vores skønne børnehave langt om længe fortjente en fest. Og samtidig vil vi gerne markere, at vi forhåbentlig går mod lysere tider, og at både børn, personale og forældre har klaret det sidste år helt ubeskriveligt flot, fortæller Charlotte Moberg Strand, der er leder i Ravnereden.

Børnene havde i ugerne op til festen forberedt sig til dagen, øvet sangen om Tordenguden Thor og hygget sig med at lave hjemmelavede sværd og vikingehjelme. Så det var en flok stolte vikingebørn, der var med til festen. Menuen stod på kyllingelår, der skulle gnaves på ægte vikingemanér suppleret med madpakker hjemmefra, og der blev også tid til at kaste med Thors hammer og gået på 'Jættejagt,' som er en sangleg, børnene virkelig nyder at lege.

- Det har været sådan en dejlig dag, og alle har haft det sjovt. Det var fuldstændig som vi havde håbet på, med fuld sol og store smil på alle børnenes læber, siger børnehaveleder Charlotte Moberg Strand.