Klik og se annoncen

Af John Hansen

KONFRONTATION. Fini Larsen er trist og ærgerlig både på Steen Olsens og partiets vegne. Det regerende Socialdemokrati i kommunen måtte igennem en ubehagelig sag om personer og politik. John Dyrby glædede sig over 'et klart flertal' for hans linie. Steen Olsen vil dog stadig ikke bare danse efter Dyrbys, Tribler og Jannings pibe, gør han klart. Han kan og vil ikke holde kæft

KOMMUNEN: Det var onsdag kommet så vidt, at der tilsyneladende ikke var anden mulighed.

En ekstraordinær generalforsamling i Socialdemokratiet - fastsat hos 3F i Slagelse - var uundgåelig. Parterne havde over lang tid kørt sig op i hver deres ringhjørne.

Var det virkelig nødvendig med RØDT KORT til Steen Olsen efter 45 år i partiet. Kunne en forsoning slet ikke være mulig?

Dyrby: 5 måneders forsøg

Det havde vi døgnet forinden direkte spurgt borgmester og S-leder John Dyrby Paulsen - og hans svar var:

- Vi har de sidste snart 5 måneder forsøgt at finde en løsning i sagen, og det er ikke lykkedes. Så der er næppe udsigt til, at der findes en anden løsning inden onsdag end den, der er lagt op til af byrådsgruppen, pointerede Dyrby.

Idet han også kundgjorde, at generalforsamlingen skam ikke var åben for pressen.

Hvad er mange?

Dyrby & Co. fik deres klare flertal for en udsmidning af gruppen af Steen Olsen. 69 stemmer mod 32. Tre stemmer var blanke.

Ok, 32 stemmer - cirka en trediedel, og ikke kun Skælskørstemmer - var såmænd ganske mange.

Borgmesteren udtalte dog bagefter: - Jeg er glad for, at vi har fået så klar en opbakning. At vi har fået så mange medlemmer, der har stemt for vores løsning, noterede John Dyrby Paulsen.

Fini: 32 fylder noget

Steen Olsens lokalformand Kim Fini Larsen (Skælskør Partiforening) hæfter sig dog ved, at 32 stemmer for Olsen var ganske mange. 'Og de stemmer kom altså ikke kun fra Skælskørfolk,' siger han til VDonline og Ugeavisen.

'Jeg er trist over, at det skulle komme så vidt - både på vegne af Steen og partiet. Ja faktisk er det noget rigtigt lort,' tilføjer Fini Larsen og uddyber:

'Et markant mindretal har samtidig her udtrykt kritik overfor byrådsgruppen, herunder også borgmesteren... der er faktisk udsendt et klart signal om, at dette altså bare ikke er ok.'

Frygter medlemsflugt

Skælskørformanden fremhæver også, at han 'godt kan frygte, at vi bagefter vil se en medlemsflugt. Det har noget med tillid at gøre.

Åbenbart har vi ikke så højt til loftet eller så langt til døren, som vi troede.

Sagen her skader os alle - ikke kun os i Skælskør, men også andre partiforeninger,' udtrykker Kim Fini Larsen.

Olsen: Jeg lægger mig ikke ned...

Selv er Steen Olsen også ærgerlig over forløbet og hele det set-up, som man farer frem med. Adskillige forsoningsmøder har man forsøgt sig med, lokalt og nationalt.

'Det står mig mere og mere klart, at der er tale om et planlagt forløb med mange elementer. Man havde vist forventet - og fejlkalkuleret - at jeg bare skulle lægge mig på ryggen for Dyrby, Sofie Janning og for den sags skyld også Lis Tribler,' noterer Olsen og fortsætter:

- De kører S i sænk!

'De satte alt ind. Med stor bus fra Korsør og en alvorlig mail, udsendt fra Slagelse og Anne Knudsen, med en kraftig opfordring om at møde op og støtte min udsmidning.

Og så er der alligevel en trediedel (32), der her ikke følger en borgmester, en tidligere borgmester og byrådsgruppens indstilling. Det synes jeg faktisk er godt gået.

Det viser, at Socialdemokratiet nu må vågne op - og forstå vigtigheden af et 'Aldrig mere Dyrby og Janning.' De kører dette parti i sænk på denne måde,' påpeger en bekymret Steen Olsen.

Efterspurgt: Hold din kæft

Efter Olsens mening så er der 'i min verden brug for engagerede, aktive og selvstændigt tænkende socialdemokrater, hvis vi skal opleve udvikling.

Og der er ikke brug for Hold din kæft og ret ind efter John, Lis og til dels Sofie. Så har du fred. Det er der sgu' ikke brug for i vores kommune,' ytrer Steen Olsen sluttelig.

Nu må han se, om han fortsat må blive i partiet, eller han skal være socialdemokratisk løsgænger - i hvert fald for en tid.

Læs mere i Ugeavisen Slagelse, Korsør, Skælskør...